Trenden VIF må snu

(Vålerenga – Sarpsborg 1-1). Ett mål og ett poeng på de tre siste seriekampene er langt fra godt nok for Ronny Deilas menn. Vålerenga-treneren innrømmer at det blir viktig å finne flyten igjen før ferien.

Bilde 1 av 2

VALLE (Dagsavisen): Medaljejagende Vålerenga sto med to 0-3-tap (mot Lillestrøm og Rosenborg) i serien før søndagens kamp mot Sarpsborg, i tillegg til det pinlige 3-5-tapet mot Bærum i cupen. Mot Sarpsborg stoppet VIF tapsrekken, men det ble med 1-1 og ett poeng foran egne fans. Lars-Jørgen Salvesen sendte gjestene i føringen, men Bård Finne berget poeng for Deilas mannskap. Forrige Vålerenga-seier i serien kom mot Strømsgodset (2-0) 16. mai.

– Ett poeng på de siste tre kampene er jo ikke godt nok, det sier seg selv. På ingen måte. Men samtidig så har det som har skjedd, skjedd. Nå handler det om å snu det. Det begynner som i dag. Vi står imot, vi er kompakte, vi faller ikke sammen når vi får en imot. Det er det det begynner med. Så kommer vi til å vinne kamper igjen når vi finner fram det offensive krydderet, sier spissen til Dagsavisen.

Saken fortsetter under bildet

Oslo  20190623.
Vålerengas Efra’n Ju‡rez (t.v) og Bård Finne under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Sarpsborg 08 på Intility Arena søndag.

Bård Finne (t.h.) scoret søndag, men det holdt ikke til seier. Foto: Fredrik Hagen/NTB scanpix

Deila optimist

VIF-trener Ronny Deila skjønner viktigheten av å hanke inn trepoengere igjen.

– Hvor viktig er det å finne flyten før ferien?

– Det er viktig på alle mulige måter. Vi ønsker å komme tilbake på vinnersporet, og det har vi en god mulighet til allerede i Haugesund, sier han til Dagsavisen.

– Hvordan snur man dette?

– Det begynner med det harde defensive arbeidet. Så må vi også finpusse det offensive, finne tilbake til der vi har vært tidligere.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

FKH neste

– Etter cup-tapet mot Bærum ventet jeg elleve ville tigre i blått i dag, skrev tidligere TV 2-profil Davy Wathne på Twitter søndag underveis i matchen. Men sarpingene temmet VIFs utvalgte.

Søndagens 1-1-resultat gjør også at den sure Sarpsborg-rekken fortsetter for VIF, som ikke har slått sarpingene i serie eller cup siden 7. august 2016 (2-0).

VIF står med 18 poeng på 12 kamper i Eliteserien, og avstanden opp til medaljeplass er ikke voldsomt avskrekkende. Men Ronny Deilas utvalgte har en jobb å gjøre i de to siste kampene før ferien, og det er ikke enkel motstand som venter. Først spiller VIF mot FK Haugesund på bortebane (søndag), deretter kommer overraskelseslaget Bodø/Glimt på besøk 5. juli. Første VIF-kamp etter ferien er mot Kristiansund 4. august.

Vålerenga åpnet lovende i fint vær på Intility Arena søndag ettermiddag. Chidera Ejuke traff stolpen etter bare tre minutter, og VIF hadde mye ball. Men det var gjestene som tok første stikk. Jørgen Strand Larsen slo inn til Salvesen, og Sarpsborg-spissen ekspederte ballen i mål fra kort hold i det 19. minutt.

Men hjemmefansens frustrasjon varte bare et kvarter. Elleve minutter før pause slo Sam Adekugbe inn fra venstre. Matthías Vilhjálmsson headet mot mål, ballen ble så vidt reddet av Sarpsborg-keeper Aleksandr Vasyutin, men gjestene måtte til slutt kapitulere. Vasyutin reddet først returen fra Aron Dønnum, men på retur nummer to satte Bård Finne inn utligningen. Klanen jublet stort i motsatt ende.

Kjempemiss

Sam Adekugbe hadde 2. omgangs største sjanse, men VIFs venstreback sendte ballen svakt over fra en kremposisjon inne i boksen.

Herolind Shala fikk også en mulighet fra god posisjon, men midtbanemannen blåste ballen like over fra rundt 16 meter etter en Vålerenga-corner fra høyre.

Vålerenga kastet inn Fitim Azemi og Felix Horn Myhre i jakten på tre poeng. Hjemmelaget presset på i sluttfasen, men uten å spille seg til de helt store sjansene. Sarpsborg-spillerne sto godt defensivt og holdt unna til poengdeling.

– Det ble en slitekamp, en tøff kamp. Mye kriging. Den bar preg av to lag som har slitt litt i det siste. Vi skulle gjerne hatt tre poeng, men 1-1 var vel et rettferdig resultat, sier VIF-spiss Matthías Vilhjálmsson til Dagsavisen.

Sarpsborg har for øvrig hatt en sesong under pari så langt. Laget står med elleve poeng på tolv kamper.

Vålerenga – Sarpsborg 1-1 (1-1)