Tredje Rosenborg-seier på rad

Vålerenga gikk på en smell på Lerkendal søndag kveld - 3-0 til hjemmelaget

Etter en grusom start på sesongen har ting snudd for Rosenborg. Søndag hadde de full kontroll og vant 3-0 over Vålerenga på Lerkendal.

Rosenborg hadde en blytung serieåpning og vant ikke en kamp før de slo Sarpsborg på Lerkendal i starten av mai. Det var i den sjette seriekampen.

Så spilte de uavgjort mot Lillestrøm og tapte for Haugesund, før de slo Mjøndalen og Brann. Med en oppadgående kurve tok de søndag imot Vålerenga.

Trønderne hadde full kontroll på Oslo-laget og vant 3-0 etter scoringer av Samuel Adegbenro, Yann-Erik de Lanlay og Alexander Søderlund.

Glad målscorer

– Det var bra for meg og bra for laget å komme i gang, sier Adegbenro til NTB etter kampen.

– Vi har tette avstander, flytter beina fort og vinner de viktige duellene. Vi er også flinke til å stenge rom, sier Mike Jensen på spørsmål om hva som fungerte så bra i seieren.

– Alle bidrar, det er jeg godt fornøyd med, sier trener Eirik Horneland.

Adegbenro sendte hjemmelaget i føringen etter 14 minutter. Søderlund fant en fremadstormende David Akintola i bakrom, som fant kantspilleren like foran mål. Nigerianeren hadde få problemer med å sende hjemmelaget i føringen. Det var Adegbenros første mål for sesongen.

Scoret direkte

Anders Konradsen skulle sendt RBK opp i 2-0 like før pause, men på uforståelig vis headet han ballen i tverrligger fra to meter på åpent mål. Bommen må nok være en kandidat til årets bom.

Innbytter de Lanlay hadde bare vært på banen i drøye 90 sekunder før han banket ballen i mål fra 13 meter og sørget for 2-0 etter 66 minutter.

Alexander Søderlund fikk æren av å avslutte det hele med en deilig scoring på tampen av oppgjøret. Spissen klinet til fra 16 meter, og langs bakken snek ballen seg i hjørnet. Dermed endte det 3-0 til RBK i kampen der Nils Arne Eggen ble hedret med egen statue utenfor Lerkendal.

– Han er jo en enormt inspirerende person. Han har vært en stor inspirasjon for meg.

Rosenborg ligger nå på 9.-plass i ligaen med 15 poeng, der de ni siste er tatt på de tre siste kampene. Vålerenga ligger to plasser foran RBK med to poeng mer.