Sport

Tre ukers pause for Sakor

Vajebah Sakor kan forhåpentligvis bidra i sesongavslutningen for Vålerenga tross søndagens brutale takling mot Aalesund.

Mandag var Vålerengas innleide midtbanespiller til undersøkelse, og skaden var ikke så ille som fryktet.

- Vi var redd det var brudd, men det var det heldigvis ikke. Da trenger han bare litt tid, og heldigvis for ham kommer det en landslagspause snart, sier Vålerengas medisinske koordinator, Eirik Bjærke til Dagsavisen.

Det var i kampen mot Aalesund søndag Fredrik Carlsen taklet usedvanlig seint og han innrømmet også selv at forseelsen hadde fortjent rødt kort. Også dommer Ken Henry Johansen innrømmet at han vurderte situasjonen feil. Aalesund vant kampen 1-0.

- Jeg er glad jeg kan stå oppreist. Det er den verste taklingen jeg har vært utsatt for i min karriere, sa Sakor til Dagsavisen på Ullevaal etter kampen.

Nå må han ha cirka tre ukers hvile og opptreningstid. Etter serierunden kommende helg, der Vålerenga møter seriemester Rosenborg på Lerkendal, er det to ukers seriepause på grunn av landskamper. Norge møter Aserbajdsjan og San Marino i VM-kvalifisering.

Etter tapet trenger Vålerenga minst en seier til for å berge plassen i eliteserien. Men laget har både nedrykkstruede Stabæk og Lillestrøm på Ullevaal i høstinnspurten.

Dette er VIFs gjenstående kamper: Rosenborg (b), Stabæk (h), Tromsø (b), Lillestrøm (h), Viking (b).

Mer fra Dagsavisen