Tre mål av Tavakoli i årets første borteseier for Skeid

(Brattvåg - Skeid 1-5). Skeid fikk endelig årets første borteseier og rykket i fra i tabellteten i 2. divisjon, der laget fortsatt er ubeseiret.

Bilde 1 av 0

Mens Skeid ikke har sluppet inn mål en eneste gang hjemme på Nordre Åsen i seriespillet i år, har det gått tyngre på bortebane. Kanskje vendepunktet kom mot Brattvåg søndag ettermiddag.

Nyopprykkede Brattvåg, som trenes av Karl Oskar Fjørtoft, har vært et av mysteriene i norsk fotball i år. Mens de har slått ut Molde og spilt jevnt med Rosenborg i cupen på Brattvåg stadion, har de tapt samtlige hjemmekamper i serien med klar margin. Slik ble det også mot Skeid.

Tidlig straffespark

For Skeid gikk som vanlig rett i strupen på motstanderen og da Mesut Can ble felt i kampens første angrep, pekte dommeren korrekt nok på straffemerket. David Tavakoli tok seg av det på sikkert vis.

Sju minutter senere ble det ny Skeid-scoring med samme duo involvert. Mesut Can fikk kriget til seg ballen på venstre kant, innlegget var presist til Tavakoli som dempet ballen pent på brystet og dundret den i mål.

Når man leder med to mål før ti minutter er spilt, gjør det kanskje noe med et lag?

Måtte holde kvaliteten

Det var det Tom Nordlie fryktet på sidelinja, derfor manet han laget til å opprettholde kvaliteten. Han ble ikke hørt hele tida og kampen så avgjort ut da Henning Tønsberg Andresen banket inn Skeids tredje mål fra kort hold. Scoringen kom etter et frispark fra Mohammed Mahnin ute fra venstre, han slo ballen  inn i feltet, den fikk en stuss og Andresen var påpasselig ved stolpen og vippet ballen i mål.

Laget var uhyre effektive, vi noterte tre mål på fire sjanser.

Men i motsatt ende skjedde det fint lite, men fire minutter før pause fikk Håkon Bjørdal Leine stå helt alene og redusere til 1-3 på volley.

Tavakoli leverte

Tom Nordlie, som fikk beskjed av dommeren om å ta på seg Brattvågs trangeste vest for ikke å bli forvekslet med de svartkledde spillerne, likte ikke det han så i minuttene før og etter pause.

Han ba spillerne høylytt om å våkne da andre omgang startet. For laget som slipper inn færrest mål har en trener som hater baklengmål. Dette ble den første kampen for Skeid i år der et baklengsmål ikke hadde poengmessig betydning.

Brattvåg klarte ikke å produsere noe, det karte David Tavakoli som satte sin tredje scoring for kvelden da han gjorde alt sjøl da en snau time var spilt. Han dro seg inn fra venstrekanten og avsluttet overraskende ned i hjørnet.

Fire minutter før slutt avsluttet Mesut Can en svært effektiv kamp da han satte inn kveldens femte scoring fra kloss hold etter et hardt innlegg fra Henning Tønsberg Andresen fra høyre kant.

I forrige kamp var det Stian Petterson som scoret tre ganger, denne gangen Tavakoli. Skeid har målscrere og derfor har de scoret flest mål og topper tabellen ett poeng foran Hødd.

2. divisjon avdeling 2 søndag:

Brattvåg - Skeid 1-5 (1-3)

Brattvåg stadiion: Ca. 200 tilskuere.

Mål: 0-1 David Tavakoli, straffe (2), 0-2 David Tavakoli (9), 0-3 Henning Tønsberg Andresen (23), 1-3 Håkon Bjørdal Leine (41), 1-4 David Tavakoli (59), 1-5 Mesut Can (86).

Dommer: Sebastian Mikalsen, Spydeberg.

Gult kort: Håkon Bjørdal Leine, Brattvåg.

Skeids lag: Emil Fiskvik - Sulayman Bojang, Ayoub Aleesami, Kim Skogsrud, Tom Skogsrud - Hassan Yusuf (Sander Flåte 72), Mohammed Mahnin, Henning Tønsberg Andresen - Stian Kommandantvold Pettersen (Jonas Bergersen 87), David Tavakoli (Johannes Nunez Godoy 72), Mesut Can.

2. divisjon fotball menn avd. 2 , 9. runde:

Søndag: Brattvåg – Skeid 1-5, Bryne – Vard Haugesund 1-0, Hødd – Arendal 3-1.

Lørdag: Egersund – Kjelsås 0-0, KFUM Oslo – Stjørdals-Blink 1-1, Vidar – Fløy 1-2.

Spilles mandag: Vålerenga 2.-lag – Nardo.