Tottenhams storseier gir sjefen arbeidsro

Tottenham rundspilte Røde Stjerne, scoret fem ganger og fikk en svært kjærkommen opptur i mesterligaen tirsdag. Kampen endte 5-0.

Overkjøringen gir manager Mauricio Pochettino en viss arbeidsro etter uker med uro.

Foran egne fans var smilene tilbake i Tottenham-laget. Anført av måltyven Harry Kane og sørkoreanske Son Heung-min gjorde de liljehvite kort prosess med den tidligere fotballstorheten fra Beograd.

– Dette var akkurat det vi trengte. Vi har hatt en tøff rekke resultater, og dette var den perfekte måten å svare på. Vi ønsket å komme raskt ut og presse høyt. Vi var nådeløse foran mål og holdt nullen i tillegg, sa Kane etter kampen.

Han stanget inn 1-0 før ti minutter var spilt da han møtte et innlegg fra Erik Lamela på første stolpe. Sju minutter deretter var Lamela igjen regissør da Son bredsidet inn 2-0 bak Røde Stjerne-keeper Milan Borjan.

Minuttet før pause var samme mann iskald da han avsluttet en strålende Tottenham-kontring. Ballen gikk inn i nærmeste hjørne til 3-0.

Marerittperiode

I annen omgang fortsatte Tottenham-profilene å herje med svimle gjester. Erik Lamela satte kontant inn 4-0-målet etter at høyreback Serge Aurier hadde dratt seg inn i banen og funnet argentineren.

Drøye kvarteret før slutt prikkskjøt Harry Kane inn 5-0. Tottenham-spissen har scoret i tre av tre mesterligakamper i høst og står med fire mål totalt.

Storseieren ga hjemmefansen på nye Tottenham Hotspur Stadium omsider noe å glede seg over.

Tottenham kom til tirsdagens hjemmekamp med en fryktelig sportslig periode i ryggen. 2-7-tapet mot Bayern München i klubbens forrige mesterligakamp ble etterfulgt av 0-3 mot Brighton i Premier League.

Lørdag holdt mannskapet til Mauricio Pochettino på å få en ny nesestyver hjemme mot tabelljumbo Watford, men en sen scoring av Dele Alli berget ett poeng. London-klubben er likevel bare nummer sju på tabellen etter ni serieomganger i den engelske toppserien.

– Dette var viktig for oss. Å vinne, ta tre poeng og bygge selvtillit. Jeg er veldig glad, men det kommer nye kamper, og vi må fortsette. Uansett var det viktig for laget å få følelsen av seier igjen, sa Pochettino.

Olympiakos skremte Bayern

Tirsdag var i det minste mesterligatoget tilbake på skinnene for klubben som forrige sesong var tapende finalist i turneringen. Etter halvspilt gruppespill har Harry Kane og lagkameratene kun Bayern München foran seg på tabellen. Opp til den tyske storklubben skiller det fem poeng.

Bayern kom under i sin kamp mot Omar Elabdellaoui og Olympiakos tirsdag, men snudde til 2-1-seier. Ikke overraskende var det den polske målmaskinen Robert Lewandowski som var i begivenhetenes sentrum.

Han sto bak begge scoringene som snudde kampen, og da Corentin Tolisso la på til 3-1 så seieren ut til å være i boks for gjestene. Brasilianske Guilherme reduserte imidlertid til 3-2 med 11 minutter igjen av ordinær tid og skapte spenning de siste minuttene. Flere mål ble det imidlertid ikke.

Christian Eriksen var heller ikke tirsdag med i Tottenhams startoppstilling.

Søndag skal Mauricio Pochettino og hans mannskap ut i en meget vanskelig ligakamp borte mot serieleder Liverpool.

Real Madrid slo tilbake

Real Madrid kom seg tilbake på vinnersporet i mesterligaen med 1-0-seier over Galatasaray på bortebane tirsdag.

Seieren var storlagets første i årets utgave av turneringen. Real ble utspilt og tapte 0-3 mot Paris Saint-Germain i første kamp, og deretter ble det skuffende 2-2 hjemme mot Brugge.

Det la press på Zinedine Zidanes menn før tirsdagens kamp, og kanskje særlig på storkjøpet Eden Hazard, som ikke har imponert nevneverdig siden overgangen fra Chelsea.

Men nettopp Hazard skulle bli sentral da gjestene tok ledelsen etter 17 minutter. Han spilte vegg med Karim Benzema og kom i god skuddposisjon, men i stedet for å avslutte valgte han å spille ballen tilbake til Toni Kroos.

Tyskeren, som spilte sin kamp nummer 100 i mesterligaen, var god og litt heldig da han bredsidet ballen opp i hjørnet via et Galatasaray-bein.

– Vi forsvarte oss veldig bra og angrep veldig bra. Vi måtte gjøre en god prestasjon, og det var akkurat det vi gjorde, mente Zidane.

Hazard-bom

Det skal sies at kampen var relativt åpen, og begge lag skapte flere halvsjanser før pause. Følelsen var samtidig at Real Madrid hadde brukbar kontroll på oppgjøret etter at Galatasaray hadde vært farlige innledningsvis.

– Jeg ble viktig i starten med tre store redninger. Det vi manglet i dag var et mål nummer to, og det ble spennende på slutten, sa Real-keeper Thibaut Courtois.

Etter en drøy times spill fikk Hazard en gigantisk sjanse til å doble gjestenes ledelse. Han ble stukket fri av Benzema og gjorde alt rett da han rundet keeper, men for åpent mål hamret belgieren ballen i tverrliggeren.

– Han spilte en god kamp. Dessverre for ham endte den ballen i tverrliggeren, sa Courtois om sin landsmann.

Real Madrid skulle fortsette å skape muligheter, men slet med å omsette presset til scoringen som ville ha punktert kampen. Flere ganger rullet gjestene opp angrep som stoppet før de kom til en skikkelig avslutning.

For Galatasaray var Steven N'Zonzi frampå med en heading etter en corner, men ballen gikk over målet. Real Madrid holdt dermed nullen i en mesterligakamp for første gang på elleve måneder.

Målfest for PSG

PSG topper mesterligaens gruppe A med full pott etter en komfortabel 5-0-seier over Brugge på bortegress. Innleide Mauro Icardi og superstjernen Kylian Mbappé scoret henholdsvis to og tre mål for det franske storlaget.

Det første kom allerede etter seks minutter. Icardi var frampå og satte ballen i mål etter et fint innlegg av Angel di Maria.

Sistnevnte var servitør igjen da innbytter Mbappé doblet ledelsen etter timen. Brugge-keeper Simon Mignolet fikk en hånd på innlegget fra di Maria, men ballen havnet likevel på hodet til Mbappé.

Bare to minutter senere scoret PSG igjen. Mbappé vant ballen ved dødlinjen og spilte tilbake til Icardi, som scoret nok et typisk «spissmål».

Assist-kongen Di Maria serverte igjen da Mbappé gjorde 4-0 etter 78 minutter. Det gjorde han også da Mbappé fullbyrdet sitt hattrick kort tid senere.

Fotball mesterligaen menn tirsdag, 3. runde:

Gruppe A:

Brugge (Belgia) – Paris Saint-Germain (Frankrike) 0-5, Galatasaray (Tyrkia) – Real Madrid (Spania) 0-1.

Gruppe B:

Tottenham (England) – Røde Stjerne (Serbia) 5-0, Olympiakos (Hellas) – Bayern München (Tyskland) 2-3.

Gruppe C:

Sjakhtar Donetsk (Ukraina) – Dinamo Zagreb (Kroatia) 2-2, Manchester City (England) – Atalanta (Italia) 5-1.

Gruppe D:

Atlético Madrid (Spania) – Bayer Leverkusen (Tyskland) 1-0, Juventus (Italia) – Lokomotiv Moskva (Russland) 2-1.