Sport

Tottenhams Harry Kane erkjenner at han har underprestert

Harry Kane erkjenner at han har prestert under eget normalnivå i sesonginnledningen. Samtidig ønsker han kritikernes argusøyne på eget spill velkommen.

Av NTB

Kane scoret et av målene da Tottenham slo Brighton 2-1 i Premier League lørdag. Straffemålet var måltyvens første fulltreffer på seks kamper for klubb og landslag.

Scoringen sendte samtidig Kane opp i 143 mål i Tottenham-drakta. Det er samme antall som Jermain Defoe.

De siste ukene har samtidig ekspertene vært kritiske til 25-åringens form. Det har blitt antydet at Kane har sett sliten ut, men mot Brighton viste spissen friskere takter enn på lenge.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Les kommentar: Beste av hele bøtteballetten

Fokus

Kane er klar på at de intense analysene og kritiske blikkene fra mediene ikke utelukkende er en belastning. Snarere tvert imot.

– Jeg vil hundre prosent heller ha fokuset rettet mot meg, enn å ikke ha det, sier Kane.

– Jeg har scoret tre mål denne sesongen, og det er ikke så ille. Når du samtidig setter en standard i andre sesonger og andre kamper, vil folk snakke når du ikke lever opp til dem. Jeg er den første til å analysere mitt eget spill og se hva som kan bli bedre, utdyper han.

Kane er klar på at han ikke har levert opp mot sitt aller beste i mange av kampene så langt.

– Brighton-kampen er nok den første der jeg gjennomgående er fornøyd med det jeg fikk til, sier han – og påpeker videre at angrepsspillere i større grad enn andre følges med argusøyne. (NTB)

Les også: Spiller det noen rolle hvem som eier fotballklubben du heier på?

Mer fra Dagsavisen