Tottenham tapte poeng mot bunnlaget

Alexander Tettey og Norwich ledet 2-1 hjemme over José Mourinhos Tottenham, men måtte ta til takke med 2-2 og ett poeng på Carrow Road lørdag kveld. Her er alle kampfakta.

Tettey og Norwich har hatt en tøff start på Premier League-sesongen og ville uavhengig av lørdagens resultat avslutte året på sisteplass. Selv om gultrøyene lenge lå an til å ta sin første Premier League-seier siden 23. november, sikret klubben seg et viktig poeng i bunnstriden.

Tottenham hadde en gyllen mulighet til å klatre forbi Mourinhos gamleklubb Chelsea med seier før blåtrøyene møter Arsenal søndag, men uavgjortresultatet forhindret det.

Mario Vrancic sendte hjemmelaget i ledelsen etter drøye kvarteret. De gulkledde brøt høyt i banen, og ballen endte opp hos bosnieren som bredsidet ballen pent i lengste hjørne.

Christian Eriksen vartet opp med en klassescoring på frispark etter 55 minutter. Danskens kanonskudd gikk via hodet til Tettey og i mål.

Det tok derimot kun fem minutter før London-laget lå under igjen. Serge Aurier var både uheldig og noe klønete da han ble truffet av ballen før den gikk i eget mål.

Mourinhos menn skulle likevel dra fra Norwich med poeng. Åtte minutter før slutt ble Harry Kane taklet i straffefeltet. Fra elleve meter var briten iskald og sikret 2-2 på Carrow Road. Det var Kanes ellevte scoring i Premier League denne sesongen.

Alexander Tettey spilte 85 minutter av oppgjøret. Det var hans tolvte seriekamp fra start i inneværende sesong.

Tottenham møter Southampton borte 1. januar, mens Norwich får besøk av Crystal Palace samme kveld.

Reservepreget Leicester

Leicester-manager Brendan Rodgers gjorde ni endringer på laget som ble knust av Liverpool torsdag. Det endte med en sterk 2-1-borteseier over West Ham lørdag.

Rodgers hadde varslet endringer på laget etter det pinlige 0-4-tapet mot ligaleder Liverpool. Av de som startet mot Liverpool, var det kun Kasper Schmeichel og Johnny Evans som også startet lørdag. Jamie Vardy var ikke med i troppen grunnet konas fødsel.

Men det reservepregede Leicester-laget spilte en meget god kamp mot West Ham i London og vant fortjent 2-1. Kelechi Iheanacho og Demarai Gray scoret for gjestende, mens Pablo Fornals fant nettmaskene for London-laget.

Resultatet gjør at Leicester på 2.-plass har fire poeng ned til Manchester City som tapte 2-3 borte mot Wolverhampton fredag kveld. Leicester har derimot én kamp mindre spilt.

Avstanden opp til ligaleder Liverpool er på ti poeng, men rødtrøyene har to kamper mindre spilt enn Brendan Rodgers menn.

Tidlig straffe

Gjestene fikk straffe allerede etter tolv minutter da Kelechi Iheanacho ble meid ned av West Ham-keeper Lukasz Fabianski. Polakken gjorde det likevel godt igjen med strafferedning på forsøket fra Demarai Gray.

Fem minutter før pause satt den likevel for gjestene. Ayoze Perez headet ballen ned til Iheanacho, som fra fire meter stanget inn 1-0.

Men bare fem minutter senere var lagene like langt. Felipe Anderson kom seg ned til linjen og fant en åpen Pablo Fornals, som bredsidet ballen i lengste hjørne og utlignet til 1-1.

Gray sikret seieren

Leicester tok tilbake ledelsen ti minutter ut i den andre omgangen. Perez spilte en lekker stikker gjennom til Gray, som var iskald alene med Fabianski. Han plasserte ballen i en lekker bue rundt den polske målvakten.

Gjestene var nærmere 3-1 enn hjemmelaget var en utligning, og seieren var fortjent.

Leicester møter Newcastle borte 1. nyttårsdag, mens West Ham skal i aksjon hjemme mot Joshua King og Bournemouth samme dag.

Premier League menn lørdag, 20. runde:

Brighton – Bournemouth 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Alireza Jahanbakhsh (3), 2-0 Aaron Mooy (79). 30.441 tilskuere.

Joshua King spilte 73 minutter for Bournemouth.

Newcastle – Everton 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Dominic Calvert-Lewin (13), 1-1 Fabian Schär (56), 1-2 Calvert-Lewin (64). 52.211 tilskuere.

Southampton – Crystal Palace 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 James Tomkins (50), 1-1 Danny Ings (74). 31.108 tilskuere.

Watford – Aston Villa 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Troy Deeney (42), 2-0 Deeney (67), 3-0 Ismaila Sarr (71).21.348 tilskuere.

Ørjan Nyland var ubenyttet reserve for Aston Villa.

Norwich – Tottenham 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 Mario Vrancic (18), 1-1 Christian Eriksen (55), 2-1 Serge Aurier (selvmål 61), 2-2 Harry Kane (83). 27.072 tilskuere.

Alexander Tettey spilte 85 minutter for Norwich.

West Ham – Leicester 1-2 (1-1)

Mål: 0-1 Kelechi Iheanacho (40), 1-1 Pablo Fornals (45), 1-2 Demarai Gray (56). 59.519 tilskuere.

Senere kampstart: Burnley – Manchester U. (20.45).

Spilt fredag: Wolverhampton – Manchester City 3-2 .

Spilles søndag: Arsenal – Chelsea, Liverpool – Wolverhampton, Manchester C. – Sheffield U..