Tottenham-show gir sjefen arbeidsro

Tottenham rundspilte Røde Stjerne, scoret fem ganger og fikk en svært kjærkommen opptur i mesterligaen tirsdag. Kampen endte 5-0.

Overkjøringen gir manager Mauricio Pochettino en viss arbeidsro etter uker med uro.

Foran egne fans var smilene tilbake i Tottenham-laget. Anført av måltyven Kane og sørkoreanske Son Heung-min gjorde de liljehvite kort prosess med den tidligere fotballstorheten fra Beograd.

Harry Kane stanget inn 1-0 før ti minutter var spilt da han møtte et innlegg fra Erik Lamela på første stolpe. Sju minutter deretter var Lamela igjen regissør da Son bredsidet inn 2-0 bak Røde Stjernekeeper Milan Borjan.

Minuttet før pause var samme mann iskald da han avsluttet en strålende Tottenham-kontring. Ballen gikk inn i nærmeste hjørne til 3-0.

Marerittperiode

I annen omgang fortsatte Tottenham-profilene å herje med svimle gjester. Erik Lamela satte kontant inn 4-0-målet etter at høyreback Serge Aurier hadde dratt seg inn i banen og funnet argentineren.

Drøye kvarteret før slutt prikkskjøt Harry Kane inn 5-0. Tottenham-spissen har scoret i tre av tre mesterligakamper i høst og står med fire mål totalt.

Storseieren ga hjemmefansen på nye Tottenham Hotspur Stadium omsider noe å glede seg over.

Tottenham kom til tirsdagens hjemmekamp med en fryktelig sportslig periode i ryggen. 2-7-tapet mot Bayern München i klubbens forrige mesterligakamp ble etterfulgt av 0-3 mot Brighton i Premier League.

Lørdag holdt mannskapet til Mauricio Pochettino på å få en ny nesestyver hjemme mot tabelljumbo Watford, men en sen scoring av Dele Alli berget ett poeng. London-klubben er likevel bare nummer sju på tabellen etter ni serieomganger i den engelske toppserien.

Olympiakos skremte Bayern

Tirsdag var i det minste mesterligatoget tilbake på skinnene for klubben som forrige sesong var tapende finalist i turneringen. Etter halvspilt gruppespill har Harry Kane og lagkameratene kun Bayern München foran seg på tabellen. Opp til den tyske storklubben skiller det fem poeng.

Bayern kom under i sin kamp mot Omar Elabdellaoui og Olympiakos tirsdag, men snudde til 2-1-seier. Ikke overraskende var det den polske målmaskinen Robert Lewandowski som var i begivenhetenes sentrum.

Han sto bak begge scoringene som snudde kampen, og da Corentin Tolisso la på til 3-1 så seieren ut til å være i boks for gjestene. Brasilianske Guilherme reduserte imidlertid til 3-2 med 11 minutter igjen av ordinær tid og skapte spenning de siste minuttene. Flere mål ble det imidlertid ikke.

Christian Eriksen var heller ikke tirsdag med i Tottenhams startoppstilling.

Søndag skal Mauricio Pochettino og hans mannskap ut i en meget vanskelig ligakamp borte mot serieleder Liverpool.