Sport

Tordentale fra Fagermo bidro til å sette fart på Vålerenga

(Vålerenga – Mjøndalen 4-1) Dag-Eilev Fagermo mener den første omgangen mot Mjøndalen var det svakeste Vålerenga har prestert under hans ledelse, og skjelte ut spillerne i pausen før Henrik Bjørdal skapte ro i rekkene med sine to mål på ett minutt.

Vålerenga slet med å skape de store sjansene, og var ikke så rent heldige som gikk inn i garderoben med en 1-0-ledelse etter en keepertabbe fra Mjøndalens Sousha Makani. Vel inne i garderoben fikk spillerne høre noen velvalgte ord.

– Det var ingen bryllupstale spillerne fikk høre i pausen for å si det sånn. Det er den svakeste omgangen jeg har sett her, og av hele gjengen. Det var total mangel på intensitet, og jeg sa klart fra hva jeg synes om prestasjonene. Heldigvis bedre det seg i andre omgang, forteller Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Les også: Vålerenga med tiende strake uten tap på hjemmebane (+)

– Godt å bidra når laget virkelig trenger det

Etter Vålerengas noe heldige ledermål, fikk så Mjøndalen en ganske så heldig utligning da Vetle Dragsnes skjøt via Jonatan Tollås Nation og i mål. Der Vålerenga tidligere kanskje hadde avgitt poeng på en dag som denne, steg så nykommer Henrik Bjørdal fram og scoret to må på ett minutt for å roe nervene på Intility.

– Vi har litt flyt i den første omgangen i dag, men viser karakter da vi kommer ut i andre omgang og leverer en mye bedre prestasjon enn det vi gjør i den første. Det var langt i fra godt nok fra oss, og det fikk vi høre i pausen, sier Bjørdal og fortsetter:

– Det er selvsagt bedre å gå inn med 1-0 enn å ligge under 0-1, men da vi får det uheldige målet mot oss på utligningen der var det dessto viktigere at jeg kunne hjelpe laget med mine to mål. Jeg trodde at jeg scoret mitt første mål i debuten, men ingenting er bedre enn å få hull på den byllen når laget virkelig trenger det, sier Bjørdal til Dagsavisen.

Bjørdal kunne imidlertid gitt laget ledelsen allerede etter fire minutter, da han helt upresset fikk heade fra kloss hold på bakerste stolpe. MIF-keeper Makani reddet, men kastet seg inn mot streken, noe som gjørde at Bjørdal ropte på mål.

– Selvsagt ser jeg den situasjonen litt i min favør, slik at jeg roper at den ballen er over streken. Fra min posisjon var det vanskelig å si, og jeg har heller ikke sett den i reprise, men jeg burde uansett fått mer kraft i den headingen, sier Bjørdal.

Les også: Kjartansson tilbake på landslaget etter VIF-comebacket

Gjorde som han har fått beskjed om

I stedet for å ergre seg over å ikke ha fått hattricket sitt, gleder han seg over sine to første mål som bidro til at Vålerenga nå har ti strake kamper uten tap hjemme på Intility.

– Nå har jeg bare kommet inn halvveis her, men jeg merker at det i spillergruppa er en ro og en tro på at vi kan gå seirende ut av alle kamper her på hjemmebane. Dette skal være vårt fort, og vi går naturlig nok på banen for å vinne alle kamper, og det er gøy å bidra til det, forteller Bjørdal.

Han gjorde som han fikk beskjed om fra trener Fagermo, og bidro med mål fra midtbanen.

– Det er selvsagt veldig gledelig at Henrik får åpnet målkontoen, da vi ønsket å hente han inn nettopp på grunn av målene han kan bringe oss fra midtbanen. Det er noe vi har savnet, og kombinert med fysikken og løpskraften hans som også bringer oss mål fra andre spillere, har han gjort akkurat det vi har håpet på så langt, sier Fagermo.

Mer fra Dagsavisen