Toppranket biffspisende tennisspiller slipper straff etter positiv dopingtest

Tennisspilleren Robert Farah testet positivt for doping, men slipper straff etter å ha blitt trodd på at han fikk i seg anabole steroider etter å ha spist biff.

33-åringen slipper straff etter at han testet positivt for doping utenfor konkurranse i oktober, skriver det internasjonale tennisforbundet (ITF) i en pressemelding.

Tennisspilleren har forklart at han trolig hadde fått i seg steroiden Boldenon ved å spise en biff han fikk servert av sin mor dagen før han ble testet. Den forklaringen har ITF valgt å akseptere. Dermed er den midlertidige utestengelsen spilleren fikk etter testen, opphevet.

Farah bør likevel vente litt med å sprette champagnen ettersom Verdens antidopingbyrå (Wada) kan anke avgjørelsen til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Les også: Ruud-rekord på verdensrankingen

I Colombia blir stoffet Boldenon brukt av bønder for å få dyr til å vokse raskere. Colombias olympiske komité har advart landets idrettsutøvere om at man kan få i seg stoffet ved å spise biff.

Farah er doublespesialist. Sammen med sin landsmann Juan Sebastián Cabal vant han i fjor Grand Slam-turneringene Wimbledon og US Open. De to topper også verdensrankingen i double.