Toppkarakter til Ødegaard, Real Madrid hånes

Real Madrid slaktes totalt etter 3-4-tapet for Martin Ødegaards Real Sociedad i den spanske fotballcupen torsdag. Ødegaard og Alexander Isak hylles.

Av Espen Hartvig

Real Madrid får gjennomgå kraftig i sportsavisen Marca. Sju spillere og Zinédine Zidane får ikke engang karakter. Disse går vanligvis fra én til tre (best). Det er uhyre sjelden avisen slår til slik.

Ødegaard (spilte 64 minutter) scorer maks på spillerbørsen sammen med tre lagkamerater og trener Imanol Alguacil. Svenske Alexander Isak, som scoret to mål på like mange minutter, er blant spillerne som får toppkarakter sammen med nordmannen.

– To trollmenn

De to skandinavene stjal overskriftene etter seieren.

– Ødegaard og Isak, to trollmenn med tusen kaniner i hatten, skriver avisen El Diario Vasco, ifølge TT.

Isak er nå toppscorer i den spanske fotballcupen med sju mål på fem kamper.

Ødegaard ordnet 1-0 til bortelaget etter en keeperfeil. Sociedad var oppe i en 4-1-ledelse før Real Madrid kom med et lite støt. Nacho satte inn 3-4-målet på overtid, men det holdt ikke for vertene. Dermed tapte Zidanes menn for første gang på lenge.

Semifinale uten storlagene

Senere torsdag røk Barcelona også ut av cupen. Det skjedde etter 0-1-tap borte mot Athletic Bilbao.

Dette er første gang på 17 år at verken Barcelona, Real Madrid eller Atlético Madrid skal spille semifinale. Real Sociedad har ikke vunnet den spanske cupen siden 1987.

– Det er lenge siden vi var i semifinale, men vi vet at vi kan komme lenger. Vi er veldig stolte, sa Isak etter kampen.

Ødegaard er leid ut av Real Madrid, foreløpig for inneværende sesong. Avtalen kan forlenges med ytterligere én sesong. Nordmannen har flere ganger sagt at han sikter mot å spille i Real Sociedad til sommeren 2021.