Tomålsscorer Finne ble matchvinner mot gamleklubben

(Brann - Vålerenga 1-2): Bård Finne har ikke fått den sesongstarten han hadde håpet på. Mot Brann sørget han for begge målene, og Vålerengas første snuoperasjon på over to år.

Sist Vålerenga kom tilbake i en kamp etter å ha sluppet inn først var i andre serierunde i 2018. Det skulle ta over to år før det skulle skje igjen. Sist det skjedde var i 2-1 seieren over Odd, da Dag-Eilev Fagermo fortsatt var trener der. I kveldens bortekamp mot Brann sørget to mål og to straffespark fra Bård Finne for 2-1 seier. Finne senket dermed gamleklubben i straffe-bonanzaet på Brann Stadion lørdag kveld.

– Det er deilig. Det var tungt de første fem minuttene, men så begynte vi å spille. Jeg synes vi var klart best, sa Bård Finne til TV Norge etter kampen.

Første straffe

Hjemmelaget åpnet kampen klart best. Før fem minutter var spilt hadde Brann allerede flere gode muligheter til å sette kampens første scoring, men var ikke effektive nok. Kun fire minutter etter stolpeskudd og redning fra Kristoffer Klaesson i Vålerenga-buret, fikk hjemmelaget straffe. Hvorfor de fikk straffe, var det få som skjønte noe av. Brann-spiss Daouda Bamba blir for så vidt holdt av Ivan Näsberg, men det er mildt sagt sjeldent det blir blåst straffe i de situasjonene.

Kristoffer Barmen sendte navnebror Klaesson feil vei, og sendte Brann i ledelsen. Barmen kunne fort fått en straffe til bare minutter senere, da Klaesson var ute i feltet og feilberegnet en ball. I stedet for å treffe ballen med henda, ble det treff i Barmens bakhode i stedet. Det hadde vært mer naturlig å blåse straffe i denne situasjonen, enn den første.

– Vi begynner å etablere oss der oppe. Det er to lag som er ekstremt gode. Kan vi holde den avstanden vi har nå og hente trepoengere så ser vi sterke ut, sa Finne.

Andre straffe

Vålerenga slet i starten, men kom seg mer og mer med i kampen. Angrepsspiller Bård Finne var virkelig på i kveld, og kom til VIFs første målsjanse i kampen. Etter en god overgang gikk avslutningen til side for mål, men Vålerenga nærmet seg. Aron Dønnum kom seg etterhvert til god avslutningsposisjon fra sin kantrolle, og fyrte av et skudd. Ballen traff hånda til Branns Robert Taylor, og VIF fikk kampens andre straffespark.

Noe overraskende var det da tidligere Brann-spiller, Bård Finne, gikk frem for å ta straffesparket. Matthías Vílhjálmsson har tatt alle Vålerengas tre straffespark så langt denne sesongen, men på Brann Stadion var det Bård Finnes tur fra 11-meteren. Finne utførte ikke verdens beste straffe, og Håkon Opdal fikk en hånd på den. Likevel gikk ballen inn, og Vålerenga utlignet.

– Det så ut som en slagmark i pausen, men likevel står gutta på, det er helt fantastisk. Fysioterapeuten vår har jobbet døgnet rundt de siste dagene. Det er en helt fantastisk jobb av det medisinske apparatet som gjør at gutta kan spille, selv om de kanskje ikke burde det, sa han til Eurosport.

Tredje straffe

I andreomgangens første spilleminutt skulle kampens tredje straffespark komme. Tidligere VIF-spiller Ruben Kristiansen felte Vílhjálmsson innenfor 16-meteren, og Bård Finne gjorde seg klar igjen, til tross for en svak straffe tidligere. på sitt andre forsøk var bergenseren langt sikrere, og VIF gikk i ledelsen da han sendte Håkon Opdal feil vei.

Resten av kampen ble preget av to slitne lag, og hjemmelaget maktet aldri å skape noe særlig trykk på VIF etter at Finne scoret sitt andre for kvelden. Dermed vant Vålerenga for tredje gang på bortebane denne sesongen, og er tilbake på tredjeplass på tabellen.

Kampfakta

Brann – Vålerenga 1-2 (1-1)

200 tilskuere

Mål: 1-0 Kristoffer Barmen (str. 10), 1-1 Bård Finne (str. 31), 1-2 Finne (str. 47).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Robert Taylor, Brann, Felix Myhre, Ousmane Camara, Kristoffer Klaesson, Vålerenga.

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Petter Strand, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, Ruben Kristiansen (Thomas Grøgaard fra 70.) – Amer Ordagic, Daniel Pedersen (Fredrik Haugen fra 60.), Kristoffer Barmen – Gilbert Koomson, Daouda Bamba (Erlend Hustad fra 70.), Robert Taylor (Jon-Helge Tveita fra 61.).

Vålerenga (4-3-3): Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg (Benjamin Stokke fra 46.), Felix Myhre – Magnus Lekven, Fredrik Oldrup Jensen, Osame Sahraoui – Aron Dønnum (Deyver Vega fra 75.), Matthías Vilhjálmsson, Bård Finne (Ousmane Camara fra 81.).