Sport

Tomålsscorer Buduson skuffet etter «årsverste»

Johnny Per Buduson mener at Skeid la inn sin dårligste prestasjon for året mot Vålerengas rekruttlag, og mener de ble for feige på slutten med en mann mer på banen.

Bilde 1 av 4

Etter en svak første omgang, fikk Skeid en gavepakke av et straffespark på overtid. Til tross for den oppturen inn i garderoben føler ikke tomålsscorer Johnny Per Buduson at de kom helt ordentlig i gang i løpet av dagens oppgjør mot VIFs nest beste på Intility.

– I dag vet jeg ikke om vi fortjener mer enn det ene poenget vi fikk. Vi spiller en veldig dårlig kamp, og skaper nesten ingen sjanser. Vi gjør mange enkle feil, og slipper til Vålerenga altfor lett. Vi er ikke på fra start, og det bidrar til at vi må jage gjennom hele kampen, og vi sliter med å sette presset og produserer nesten ingenting, oppsummerer Buduson til Dagsavisen etter kampslutt.

Les også: To Finne-straffer og to Buduson-mål sørget for poengdeling i ampert lokaloppgjør (+)

Vår dårligste kamp i 2020 så langt

– Trener Gard Holme er enig med sin tomålsscorer, og går faktisk enda lenger.

– Det vi leverer i dag er den dårligste kampen vi har spilt i hele 2020 så langt. Vi er ikke på stasjonen da kampen begynner, og da får vi oss en smekk. Jeg synes egentlig vi bruker hele omgangen til å komme oss inn i kampen igjen, og er heldige som får med oss 1-1 til pause. Etter hvilen er vi nok det beste laget, men vi gjør ting veldig vanskelig for oss selv, og er ikke i nærheten av der vi skal være, sier en skuffet Skeid-trener til Dagsavisen.

Holme sier at de har vist seg fra en god utgave i de fleste av kampene så langt denne sesongen, men at dagens prestasjon ikke er noe de kan være bekjent av.

– Jeg sa det til spillerne i garderoben nå at jeg egentlig driter litt i resultatet, siden det er prestasjonene som utvikler oss på sikt. I dag var vi en dårlig utgave av oss selv, og vi må kjapt finne tilbake til den gode utgaven av oss selv som vi har vist tidligere i år. Vi må ta oss selv litt i nakken etter denne kampen, for vi kan ikke slippe oss ned slik vi har gjort til denne kampen, sier Holme.

Les også: – Det er plass til et Oslo-lag til i eliteserien (+)

– Vi blir for feige på slutten

Etter at Vålerenga tok av Bård Finne til pause, og Deyver Vega etter omlag en times tid styrte Skeid det meste som skjedde på Intility. Og spesielt etter at Amin Nouri ble utvist fem minutter før slutt, var det bare ett lag som presset på for seiersmålet. Likevel mener Buduson at de burde gjort mer.

– Jeg føler ikke vi klarer å utnytte presset vi har i den andre omgangen, og heller ikke at vi blir en mann mer på slutten. Vi lager for mange unødvendige frispark, slik at de får kampen inn i sitt spor. Da må vi hele tide hente oss inn igjen, og jeg synes vi blir litt for feige på slutten. Vi burde sendt opp flere mann, og sette mer press på dem, men i stedet blir vi for statiske og spiller bare ballen fram og tilbake uten at vi får verken ballen eller nok mann inn i boksen, sier Buduson.

Selv om han scoret to mål, og nå er oppe i seks mål på sju kamper denne sesongen, kunne det også vært mer hvis det ikke hadde vært for en sen offside-avvinkning.

– Jeg var helt sikker på at det var mål selv, men det kan også ha vært en hårfin offside. Det er selvsagt positivt for min del å score to mål, men det hadde vært mer gøy å vinne enn å score. Vi ønsker å kjempe i toppen med de beste lagene, og føler vi har et lag som kan være med helt der oppe, sier Buduson.

Les også: Uavgjort for Kjelsås i Brattvåg

Kampfakta:

PostNord-ligaen, avd. 1 – runde 7
Vålerenga 2 – Skeid 2-2 (1-1)
Intility Arena, 172 tilskuere
Mål: 1-0 Bård Finne (4.), 1-1 Johnny Per Buduson (45.), 2-1 Brage Skaret (50.), 2-2 Johnny Per Buduson (74.)
Vålerenga (4-3-3): Christian Kjetil Haug – Amin Nouri, Brage Skaret, Fredrik Holmé, Oskar Aron Oppsahl – Marcus Melchior, Odin Thiago Holm, Jacob Blixt Flaten – Deyver Antonio Vega Alvarez (Mathias Øfsti Bråten fra 60.), Seedy Jatta, Bård Finne (Yasir Abdiqadir Sa'Ad fra 46.).
Skeid (4-3-3): Idar Nordby Lysgård – Mats Andersen (David Hickson Gyedu fra 60.), Keivan Ghaedamini, Fredrik Tobias Berglie, Marius Brinck Rygel (Matarr Njie Kah fra 70.) – Simen Hestnes, Hassan Mohamed Yusuf, Henning Tønsberg Andresen – Johnny Per Buduson, Taofeek Ajibade Ismaheel (Vital Curtis Kaba fra 87.), Daniel Braathen.
Gule kort: Marcus Melchior, Bård Finne, Amin Nouri, Vålerenga. Simon Hestnes, Taofeek Ajibade Ismaheel Skeid.
Rødt kort: Amin Nouri, Vålerenga.
Dommer: Marius Bye, Aurskog-Høland
2. divisjon, avdeling 1 søndag:
Brattvåg - Kjelsås 1-1, Kvik Halden - Hødd 2-1, Fredrikstad - Senja 5-0, Moss - Tromsdalen 1-1, VIF2 - Skeid 2-2, Florø - Eidsvold Turn 6-1.

Mer fra Dagsavisen