Sport

Tollås-erstatteren som skal tette igjen bakover

Det ser mørkt ut for Jonatan Tollås Nations og et comeback med det første. Nå har VIF signert Pierre Kanstrup som en forsterkning – og dansken har faktisk vært i klubbens søkelys før.

Dagsavisen (VALLE): Med Jonatan Tollås Nation fortsatt ute med skade har Vålerenga nå forsterket med den danske midtstopperen Pierre Kanstrup, som kan se ut til å bli en foreløpig erstatning for skadeplagede Tollås Nation.

– Etter at Jonatan ble skada har vi fulgt med mulige midtstoppere som skal kunne gjøre noe for oss hvis det trengtes, så da signerte vi Pierre, forteller VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Mandag ble det klart at VIF forsterker troppen med Kanstrup, som spilte for Erzurumsport i den tyrkiske toppdivisjonen sist sesong. Kanstrup ser fram til å spille for VIF ut sesongen.

– Det er spennende. Det er en stor norsk klubb. Jeg har hørt masse gode ting om Vålerenga og jeg kan se at de er gode på den målsettinga de har. Jeg håper at jeg kan bidra til å holde den og komme høyere på tabellen, forteller Kanstrup til Dagsavisen.

Les også: VIF slapp inn tre mot Godset: – Skuffende når vi har vært så solide bakover (DA+)

Under utredning

Under tirsdagens trening kunne Ingebrigtsen fortelle at det er fortsatt ser dårlig ut for 29 år gamle Tollås Nation.

– Tollås er fortsatt under utredning, det er ikke noen konkrete svar der, forteller han til Dagsavisen.

Dermed kommer Kanstrup inn. Allerede etter to treninger for Oslo-laget, er det tydelig at dansken har funnet sin plass i VIF-troppen og har fått tiltro fra lagkameratene sine.

– Han (Kanstrup) starter (i kampen mot Stabæk), hvis han sier noe annet er det løgn, roper Amin Nouri i det han går inn i garderoben.

Dette får Kanstrup til å le og legger til:

– Det er dessverre ikke jeg som bestemmer det, det er treneren, så får det være opp til han, men hvis han har behov for meg så er jeg klar. Jeg gleder meg til å spille!

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Lett valg

Vålerenga har nemlig ikke vært en fremmed klubb for dansken, som har vært av interesse for Oslo-klubben tidligere.

– Jeg har fulgt med på Vålerenga tidligere fordi de har vist interesse for lenge siden, så jeg visste hva de sto for og det var ikke et vanskelig valg, sier 30-åringen.

– Hvorfor falt valget på VIF?

– Jeg og min familie har vært i Tyrkia i seks måneder, og det var i en by som var veldig ustrukturert. Da Vålerenga viste interesse, som er en god klubb og da få komme til et mer sivilisert sted, så var det et godt alternativ, fortsetter Kanstrup.

I form

Dansken kommer rett fra oppkjøringssesongen i Tyrkia og skal være i god nok form til å spille for Vålerenga, som er midt i sesongen. Sportssjef Ingebrigtsen har god tro på Kanstrup.

– Han har vært gjennom sesongoppkjøring i Tyrkia, ligaen der borte starter jo til helgen, så han er klar han, forteller Ingebrigtsen, men verken bekrefter eller avkrefter at dansken skal få tillit fra start i bortekampen mot Stabæk onsdag.

Det sirkulerer for øyeblikket rykter i svenske medier om en ny mulig forsterkning for Vålerenga før vinduet stenger, nemlig Ousmane Camara fra Eskilstuna, men dette vil ikke Ingebrigtsen kommentere.

Mer fra Dagsavisen