OL i Tokyo

Karabatic og Frankrike fikk Rio-revansj – slo Danmark i OL-finalen

Frankrike sikret sin tredje OL-tittel i herrehåndball med 25-23-seier over tittelforsvarer Danmark.

Frankrike så ut til å ha avgjort kampen på stillingen 21-16, men Danmark kom tilbake. Mikkel Hansen bommet på straffe på 21-23 vel fem minutter før slutt, men danskene fikset 22-23 kort etter. Dermed var dramaet i gang.

Danmark stoppet et fransk angrep og hadde sjansen til å utligne, men Mathias Gidsel mistet ballen 12 sekunder før slutt, og Ludovic Fabregas scoret til 25-23 i åpent mål.

Det endte dermed likevel med en ny stor triumf for veteranen Nikola Karabatic. Han sikret seg sin 10. internasjonale tittel med landslaget.

Franskmennene ledet 14-10 ved pause etter å ha utnyttet et uvant slurvete dansk lag. Danmark kastet bort ballen upresset flere ganger i førsteomgangen.

De samme lagene møttes i OL-finalen i Rio de Janeiro i 2016.

Norge slo Frankrike 32-29 i gruppespillet, men på det tidspunktet hadde det franske laget allerede vunnet gruppen. Danmark sendte så Norge ut av OL i kvartfinalen med 31-25.

Triumfen gjør at Frankrike starter hjemme-OL (Paris) i 2024 som tittelforsvarer.