OL i Tokyo

Tittelforsvareren overlegen på 400-meteren – 10. medalje for Felix

Regjerende mester Shaunae Miller-Uibo var i egen klasse i finalen på 400-meteren for kvinner på friidrettsstadion i Tokyo-OL fredag.

Miller-Uibo la konkurrentene langt bak seg på oppløpet og tok gullet i oppvisningsstil. Tiden ble 48,36 sekunder, og hun sørget for at lille Bahamas vant olympisk gull på 400 meter for begge kjønn.

Torsdag seiret Steven Gardiner i mennenes finale.

– Jeg er så lykkelig at jeg vil gråte. Jeg har slitt med mange skader, og det er fantastisk å få til det jeg gjorde i dag, sa hun.

Marileidy Paulino fra Den dominikanske republikk løp inn til sølvmedalje på 49,20, mens den amerikanske veteranen Felix tok bronsen med 49,46.

Rekord

For Felix var det den 10. olympiske medaljen i karrieren, i hennes femte OL. Hun hadde seks gull og tre sølvmedaljer fra tidligere. Ingen friidrettskvinne har tatt like mange. Den jamaicanske sprintdronningen Merlene Ottey endte på ni i sin innholdsrike karriere.

På herresiden står Carl Lewis med ti OL-medaljer.

– Denne medaljen er veldig annerledes og veldig spesiell. Det kostet mye å ta meg hit, sa Felix, som i 2018 var nær ved å dø under en dramatisk fødsel.

Størst

– Det viktigste for meg er at jeg greide å komme tilbake. Ingen trodde jeg ville komme til OL, ingen trodde jeg ville komme til finale, unntatt treneren og familien min. Jeg hadde bane ni, men jeg trengte bare en sjanse, sa hun.

– Det er min første bronse, og det er vanskelig å beskrive. Ved de tidligere medaljene var jeg opptatt av prestasjonen i løpet, men denne er så mye større enn det.

Mer fra Dagsavisen