OL i Tokyo

USAs basketstjerner med maktdemonstrasjon – møter Frankrike i OL-finalen

USA fikk det tøft innledningsvis i OL-semifinalen i basketball mot Australia, men anført av Kevin Durant vant amerikanerne til slutt enkelt 97-78.

32-årige Durant tok ansvar for storfavoritten og ble toppscorer med 23 poeng og ni returer, da USA etter hvert tok en komfortabel seier i OL-semifinalen.

– Alt falt på plass for oss i den andre halvdelen, og det er sånn vi er, sa Durant etter at finalebilletten var sikret.

Lørdag venter Frankrike i finalen. Det franske laget beseiret Slovenia 90-89 i en spennende semifinale.

Dermed får amerikanerne mulighet til å revansjere tapet for Frankrike i turneringens åpningskamp. Da vant Frankrike 8-3-76 og påførte USA det første OL-tapet siden 2004.

Treg start

USA trøblet innledningsvis i semifinalen. Et heltent Australia skjøt ut av startblokkene og ledet på et tidspunkt med hele 15 poeng før halvspilt kamp. Rett før hvilen satte derimot USA opp tempoet og reduserte gapet til kun tre poeng.

– Vi visste at Australia ville gå hardt ut tidlig og se hvordan vi responderte, sa Durant om åpningen.

Amerikanerne fikk omsider stilt inn siktet og vant den tredje perioden overlegent 32-10. Dermed ble det en parademarsj de siste ti minuttene på Tokyo-parketten, hvor USA benyttet muligheten til å hvile flere av sine viktigste spillere.

Kan få revansj

Slovenske Luka Doncic noterte seg for 16 poeng, 10 returer og 18 målgivende pasninger i semifinalen mot Frankrike. Det er OL-historiens tredje trippel-tosifret, men det holdt ikke til å sikre finalebillett.

Nando de Colo scoret 25 poeng for Frankrike, Evan Fournier 23.

USA har ikke bare åpningstapet i Tokyo-OL å hevne i lørdagens finale, men også kvartfinaletapet fra VM i 2017.

Mer fra Dagsavisen