OL i Tokyo

Sverige møter Frankrike i semifinalen – kan sikre historisk OL-medalje

(Sverige - Sør-Korea 39-30). De svenske håndballkvinnene knuste Sør-Korea i OL-kvartfinalen onsdag. Dermed har de en god mulighet til å sikre sin første OL-medalje noensinne.

Det ble en komfortabel OL-kvartfinale for de medaljejagende svenske håndballkvinnene mot Sør-Korea.

Sverige tok tak i taktpinnen allerede fra start og ledet med fire mål (6-2) bare seks minutter ut i den første omgangen. Svenskene fortsatte å trykke på og gikk til pause med hele 21-13 i målprotokollen.

Sverige, som aldri har vunnet OL-medalje i håndball for kvinner, fortsatte målfesten også etter hvilen. De gulkledde fra nabolandet vant til slutt med ni scoringer. Kampen endte 39-30 i favør Sverige.

Carin Strömberg, Linn Blohm og Jamina Roberts scoret seks mål hver.

Dermed er den første semifinalebilletten noensinne sikret for svenskene. Fredag møter de Frankrike, som feide regjerende verdensmester Nederland av banen med 32-22 i sin kvartfinale, mens Norge er en mulig motstander i finale eller bronsekamp på lekenes siste dag.