OL i Tokyo

Myrhol hylles etter karrierepunktum: Bauta, hærfører og legende

Bjarte Myrhol (39) avsluttet en lang og innholdsrik håndballkarriere i OL-kvartfinaletapet mot Danmark tirsdag. Så høstet han masse ros fra sine lagkamerater.

Bjarte Myrhol får en klem av Sander Sagosen etter tapet mot Danmark i kvartfinalen i OL. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Klubbkarrieren ble avsluttet med Skjern i juni. Tirsdag var den over med landslaget etter 263 kamper.

– En blanding av tomhet og en småirritert følelse, svarte Myrhol på hvilke følelser han hadde etter tapet mot Danmark.

– Hadde vi røket ut på en superprestasjon, mot et topplag som Danmark er, hadde det vært litt greiere å takle. Men jeg synes ikke vi leverer den topprestasjonen, sa han.

– Bauta og en legende

Myrhol var tydelig preget etter sin siste kamp for Skjern. Han var fattet da han møtte de norske journalistene i Tokyo, men:

– Det kommer vel snikende noen tanker i kveld, tenker jeg, sa han.

Først og fremst var det medaljedrømmen som røk som han tenkte på.

– Det ble ikke den siste turen man hadde håpet på. Det er surt. Drømmene mine var ganske annerledes. Jeg drømte om medalje og å kunne bidra, sa han.

Her er noen av karakteristikkene Myrhol fikk av sine lagkamerater:

– Bjarte er en bauta og en legende. Det blir merkelig å være uten ham og Magnus Jøndal. Jeg er skuffet over at vi ikke gir dem en verdig avslutning, sa Sander Sagosen til NTB.

– Går foran

– Det har vært en ære å spille sammen med Bjarte og Magnus. Vi har en liten diskusjon i laget om hvem av dem som først gjør comeback, sa Harald Reinkind til NTB.

– Bjarte er en hærfører og en som går foran i krigen. Det har han vel gjort i 263 landskamper. Det er en enestående mann og et idol for alle sammen (på laget), sa Torbjørn Bergerud til NTB.

Jøndal tok også farvel med håndballen etter Danmark-kampen og skal tilbringe mer tid med familien og ta i bruk utdanningen sin som lærer innenfor kroppsøving og idrettsfag.