OL i Tokyo

Sene avgjørelser i OL-fotballen – Brasil og Spania til finale

Brasil er klar for OL-finale i fotball og fortsetter dermed jakten på sitt andre strake OL-gull. I finalen møter de Spania, som slo ut vertsnasjonen.

De brasilianske spillerne jubler etter å ha sikret seg finalebillett i OL med å slå Mexico på straffespark.

Det ble ekstraomganger i begge semifinaler, og bare en scoring til sammen. Den sto Marco Asensio for da han ga Spania seieren mot Japan fem minutter før slutt i 2. ekstraomgang. Brasil tok seg til finale med seier i straffesparkkonkurranse mot Mexico.

Tittelforsvarer Brasil var ubeseiret under sommerlekene i Tokyo, men fikk det tøft mot et Mexico som ønsket å kopiere gullbragden fra London-OL i 2012.

Begge de ordinære omgangene ble sjansefattige, og ingen av lagene maktet å sette de to målvaktene på nevneverdige prøver.

Straffedrama

Snaut ti minutter før full tid fikk derimot Everton-stjernen Richarlison en gyllen mulighet til å sende Brasil til finale. Han nådde et innlegg, men headingen ble stoppet av en Mexico-vennlig stolpe.

Ettersom det ikke ble nettsus i noen av ekstraomgangene heller, var det duket for straffesparkkonkurranse på Kashima stadion.

Der var det gultrøyene fra Brasil som holdt hodet kaldest. Eduardo Aguirre og Johan Vasquez bommet for Mexico. Dortmund-spiller Reinier satte den avgjørende straffen for Brasil, som vant 4-1.

Asensio avgjorde

I finalen møter Brasil Spania. De rødekledde avgjorde fem minutter før slutt i 2. ekstraomgang da Real Madrid-spiller Marco Asensio sendte av gårde et lekkert skudd som seilte inn i hjørnet bak Japans keeper Kosei Tani.

Dermed møtes vertsnasjon Japan og Mexico i kampen om bronsemedaljen. bronsekampen går fredag, mens finalen går lørdag.