OL i Tokyo

O’Sullivan trolig uaktuell i resten av OL etter skade: Opereres mandag

Christian O’Sullivans tommelskade gjør at han mest sannsynlig ikke kan spille mer i OL. Det opplyser landslagslege Thomas Torgalsen.

Christian O'Sullivan fikk tommelen ut av ledd i OL-kampen mot Frankrike. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Norge møter regjerende OL- og verdensmester Danmark i kvartfinale tirsdag.

Han pådro seg skaden under kampen mot Frankrike søndag. Norge vant kampen 32-29 og sikret plass i cupspillet.

O'Sullivan var til utredning på to sykehus i Tokyo i mange timer etter kampen. Tommelen i kastarmen ble dratt ut av ledd.

– Legene klarte ikke å få fingeren tilbake i ledd. Mest sannsynlig fordi noe av leddkapselen og «seneplaten» ligger i veien. Det gjelder ytterleddet i høyre tommel. Derfor er det anbefalt en liten operasjon som vi håper blir utført i løpet av dagen på et spesialistsykehus i Tokyo. Mest sannsynlig kan han ikke spille mer i OL-turneringen, sier Torgalsen i en pressemelding.

Tyskland-proffen var tilbake i OL-landsbyen først ved tretiden natt til mandag etter sykehusbesøkene.

O'Sullivan er en av de aller viktigste spillerne på det norske laget. Danmark er favoritt før kvartfinalen, og med O'Sullivans skade øker danskenes seiersmulighet.

Samme spiller var uheldig også i VM i januar. Da måtte O’Sullivan stå over åpningskampen mot Frankrike på grunn av et mageonde. Det endte med norsk tap mot franskmennene på vei mot 6.-plassen i mesterskapet for Norge.