OL i Tokyo

Nordisk glede da Rindom vant OL-gull i seiling – Høst ble nummer åtte

Det var nordisk jubel i OLs seilarena søndag. En time etter at Hermann Tomasgaard tok bronse i Laser, ble det dansk gull og svensk sølv i kvinnenes jollefinale.

Anne-Marie Rindom ble Danmarks første gullvinner i Tokyo-lekene da hun forsvarte sin ledelse med 7.-plass av de ti båtene i medaljeseilasen i Laser Radial. Norske Line Flem Høst, som er en god venninne, var blant de første som gratulerte henne etter at Høst selv endte på 8.-plass i OL.

Kronprins Frederik var også tidlig frampå, via en telefonsamtale.

– Jeg snakket akkurat med kronprinsen. Det er bare helt som vanlig, gliste Rindom overfor journalistene.

– Han følger med i seilsport og sa at han elsker det.

Hun holdt så vidt unna for svenske Josefin Olsson, som med seier i medaljeseilasen klatret til sølvplass. Tre plassiffer skilte i dansk favør, mens Olsson henviste nederlandske Marit Bouwmeester til bronse.

– Jeg kan ikke fatte at det er virkelig, sa Olsson, som var lykkelig over sølvet.

Vondt i magen

Aller gladest var likevel Rindom, som hadde mye motgang underveis i konkurransen. Hun rotet bort mye av forspranget sitt da hun måtte bryte den siste innledende seilasen.

– De 48 timene siden da har vært forferdelige. Jeg har aldri før hatt så vondt i magen, men nå er jeg utrolig lettet. Jeg holdt hodet kaldt og kjempet videre, sa hun.

Hun havnet langt bak i medaljeseilasen og slet med å få fart på båten i sjøen som var full av sjøgress.

– Jeg har aldri seilt i så mye gress. Det var så mange ting som gikk galt, men jeg fortsatte å kjempe, sa hun.

30-åringen har to VM-gull fra før, og OL-bronse fra Rio.

Livslang drøm

– OL-gull har jeg drømt om helt siden jeg ble født. Det er det feteste og villeste jeg har opplevd, sa hun.

Line Flem Høst kunne i beste fall ha klatret til 5.-plass sammenlagt i søndagens medaljeseilas. Hun måtte nøye seg med 8.-plass etter å ha seilt i mål som nummer fem, rett bak sin finske treningskamerat Tuula Tenkanen.

De fire nordiske seilerne kjenner hverandre svært godt. Høst har ofte bodd sammen med Rindom når de konkurrerer rundt om i verden.

Mer fra Dagsavisen