OL i Tokyo

Feiret OL-sølv, ble kastet ut fra Tokyo

Georgia-duoen Vazha Margvelashvili og Lasha Shavdatuashvili tok hvert sitt OL-sølv i judo. Etterpå ble de kastet ut av Tokyo for å ha brutt koronareglene.

Vazha Margvelashvili (i blått) tapte for Hifumi Abe i judofinalen i 66-kilosklassen i OL. Etterpå ble georgieren tatt for å ha brutt koronareglene da han feiret sølvmedaljen med en sightseeingtur i Tokyo. Foto: David Goldman / AP / NTB

De georgiske sølvvinnere feiret medaljesuksessen med å gå ut i Tokyos gater som turister. Slike sightseeingturer er i strid med koronareglene i OL-byen.

Arrangøren straffet duoen med å frata dem sine akkrediteringer før tiden. Samtidig ble de bedt om å forlate den japanske hovedstaden, melder nettstedet Inside the Games.

Tokyo er fortsatt i unntakstilstand som følge av økende smitte. Utøvere som har konkurrert ferdig i OL, må forlate vertsbyen innen to dager etter siste øvelse.

Georgias olympiske komité bekrefter at Margvelashvili og Shavdatuashvili har reist hjem.

Lørdag ble det rapportert nesten 4000 nye koronatilfeller i Tokyo. Det er hittil det høyeste antallet hovedstaden med sine 14 millioner innbyggere har hatt under pandemien.