OL i Tokyo

Thompson-Herah slo Flo-Jo-rekord da Jamaica vant tredobbelt

Elaine Thompson-Herah suste inn til OL-gull på 100 meter og fikk to lagvenninner med seg på pallen. Hun slettet en av Florence Griffith-Joyners rekorder.

Den avdøde sprintlegendens verdensrekord på 10,49 står like urørt som før, men Thompson-Herah noterte 10,61 og snek seg ett hundredel etter vinnertiden til «Flo-Jo» fra Seoul-OL i 1988.

Griffith-Joyner satte sin verdensrekord under det amerikanske OL-uttaksstevnet samme år. Ingen har siden vært i nærheten av den tiden.

Thompson-Herah løp et perfekt løp og hylte av glede da hun kom i mål til klar seier. Hun var 13 hundredeler foran Shelly-Ann Fraser-Pryce og 15 foran Shericka Jackson.

De tre Jamaica-sprinterne la resten av feltet bak seg. Marie-Josée Ta Lou fra Elfenbenskysten kom nærmest å splitte dem, men med 10,91 var hun 15 hundredeler fra medalje.

Ytterligere to løpere i feltet løp under 11 sekunder. Det var sveitserne Ajla Del Ponte og Mujinga Kambundji. Først på 7.-plass kom amerikanske Teahna Daniels.

I semifinalene løp alle i Jamaica-trioen og Ta Lou under 10,80. Best da var Fraser-Pryce med 10,73, mens Thompson-Herah nøyde seg med 10,76.