OL i Tokyo

Nederlandsk motstand for Mol/Sørum i cupspillet: – Kunne fått verre motstander

Sandvolleyparet Anders Mol og Christian Sørum møter nederlenderne Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen i åttedelsfinalen i OL søndag.

Trekningen ble foretatt på hovedbanen i Tokyo lørdag, og motstanderne er et sterkt par som vant verdensserieturneringen i Ostrava forrige måned. Åttedelsfinalen spilles søndag klokka 15.00 norsk tid.

– Det er et bra lag, men vi kunne fått verre motstander. Vi står greit mot dem. Det blir en spennende kamp, sa trener Kåre Mol etter trekningen.

Forrige gang Mol og Sørum møtte nederlenderne var også i Tokyo, for nesten akkurat to år siden. Da ble det norsk seier på vei mot turneringstriumf.

Russerne igjen

Mol/Sørum vant to av tre gruppekamper i OL, men tapte mot russerne Konstantin Semenov og Ilja Lesjukov i puljefinalen. Om nordmennene vinner sin åttedelsfinale, blir det trolig revansjoppgjør mot Semenov og Lesjukov i kvartfinalen.

Russerne skal i første cuprunde møte vinneren av en omspillskamp mellom to gruppetreere.

Brouwer/Meeuwsen vant i likhet med Mol/Sørum sine to første gruppekamper og tapte den tredje, mot brasilianerne Alison/Alvaro Filho.

Ny fase

– Nå begynner en ny fase i turneringen. Selvtillit er noe man kan bygge på seg når man får til ting. Vi må ut i en krigekamp for å få de tingene på plass. Det blir en kamp for å jobbe på seg selvtillit, og det håper jeg vi skal få til mot Nederland, sa Kåre Mol.

I en eventuell semifinale kan de norske få brasiliansk (Evandro/Bruno Schmidt eller Alison/Alvaro Filho), mexicansk (Josue Gaxiola/José Luis Rubio) eller latvisk (Martins Plavins/Edgars Tocs) motstand.

Det er kvartfinaler onsdag 4. august og semifinaler torsdag 5. august, mens finale og bronsekamp spilles på lekenes nest siste dag, lørdag 7. august.

Tapet i gruppefinalen gjorde at nordmennene fikk hardere motstand i første runde av cupspillet enn om de hadde tatt gruppeseieren.

Mer fra Dagsavisen