OL i Tokyo

Hovland ute av medaljekampen: – Ikke mye som gikk veien

Viktor Hovland spilte en svært ujevn 3. runde og er langt bak teten i OL-golfen. Han kom seg aldri helt etter en fæl start på de første hullene lørdag.

Viktor Hovland har en jobb å gjøre etter en tung start på lørdagens runde i OLs golfturnering. Foto: Heiko Junge / NTB

Før søndagens sisterunde er Hovland fem slag under par. Det holder til en delt 32.-plass, og det er hele ni slag opp til ledende Xander Schauffele. Amerikaneren er ett slag foran hjemmefavoritt Hideki Matsuyama på 2.-plass, mens Hovland er sju slag bak spillerne på bronseplass.

– Det var ikke så mye som gikk veien i dag, men jeg følte jeg kjempet så godt jeg kunne, sa Hovland til Discovery.

Han medga at medaljeracet ser kjørt ut for hans del.

– Ja. Det er litt for langt unna, om ikke jeg spiller min livs runde i morgen.

Tre bogeyer, tre birdier og resten par vitnet om en dag der Hovland slet med å få spillet til å flyte. To av bogeyene kom på rundens to første hull.

Dårlige slag

Den elendige åpningen gjorde at Hovland måtte få fram noe ekstraordinært for å melde seg på igjen i kampen om edelt OL-metall. Birdien på det 6. hullet var sånt sett en god start på «prosjekt opphenting».

Men det monnet ikke. Et nytt tilbakeslag kom da Hovland startet rundens siste halvdel med en bogey på det 10. hullet. Han rettet opp skaden med en umiddelbar birdie, og den tredje kom på hull 15.

– Jeg misser en del korte putter som holder litt momentum tilbake. Jeg slår et par dårlige slag her og der, men jeg føler ikke at spillet er helt ute, mente Hovland om egen prestasjon.

Langt bak

Norges andre OL-deltaker i golf, Kristian Krogh Johannessen, er på delt 49.-plass blant de 60 deltakerne før søndagens avslutningsrunde. Han er fem slag bak Hovland.

Johannessen var blant spillerne som måtte starte lørdagen ekstra tidlig for å fullføre runden fra dagen før. Dårlig vær og forsinkelser sørget for det. En bogey på siste hull la en demper på Johannessens ellers så solide avslutning.

I likhet med Hovland innledet han 3. runde med en tidlig bogey, men 26-åringen slo umiddelbart tilbake med tre birdier på rappen. Tre hull senere kom det en ny. Han fikk til seks birdier, men måtte også tåle fem bogeyer og til slutt en dobbeltbogey på siste hull.