OL i Tokyo

OL-smell for Djokovic – tapte semifinalen mot Zverev

Drømmen til tennisstjernen Novak Djokovic om en «Golden Slam» brast da han røk for Alexander Zverev i OL-semifinalen fredag. Kampen endte 6-1, 6-3, 6-1.

Det var lite Alexander Zverev kunne gjøre med en «Golden Slam» jagende Djokovic i OL-semifinalen fredag. Foto: AP Photo / Seth Wenig / NTB

Det så lenge ut til at verdensener Djokovic skulle fosse videre mot sin første olympiske gullmedalje i den japanske hovedstaden. Serberen åpnet semifinalen fredag med å feie Zverev av banen i det første settet 6-1.

Da serberen så brøt Zverevs serve midtveis i det andre settet, så mye ut til å være avgjort. Men derifra og ut handlet det meste om den høyreiste tyskeren. 24-åringen brøt Djokovic to ganger på rad og servet hjem settet med sifrene 6-3.

Zverev fortsatte storspillet i det avgjørende settet og tok alle de fire første gamene. Tyskeren feide videre en resignert Djokovic av banen. Zverev tok settet enkelt og sikret seg finalebilletten med 6-1.

Dermed røk muligheten til å oppnå en så kalt «Golden Slam» for Djokovic. Den innebærer at spilleren vinner alle fire Grand Slam-turneringene samt OL-gull i løpet av ett kalenderår.

Hadde Djokovic gått til topps i sommerlekene i Tokyo ville det kun vært US Open i slutten av august som gjensto å vinne. Djokovic har allerede vunnet Australian Open, Roland Garros og Wimbledon i 2021.

Ingen andre spillere har klart en «Golden Slam» for herrer siden australieren Rod Laver i 1969, mens Steffi Graf klarte den utrolige bragden i 1988 på kvinnesiden. Rafael Nadal klarte imidlertid en «career Golden Slam» da han vant singleturneringen i OL i 2008, etter å ha vunnet alle Grand Slams før han vant OL i 2008.

OL-finalen i den japanske hovedstaden spilles søndag 1. august. Der venter russiske Karen Khatsjanov for Zverev. Det ble klart etter at russeren slo spanjolen Pablo Carreño Busta i strake sett fredag.

Djokovic må på sin side raskt riste av seg skuffelsen over fredagens nedtur. Om kunne få timer skal han spille semifinale i mixed double sammen med Nina Stojanovic. Motstandere er russerne Elena Vesnina og Aslan Karatsev