OL i Tokyo

Berge om Tyskland-analysen: – De har et litt annet system

Landslagssjefen for håndballherrene, Christian Berge, er godt i gang med å forberede seg til Tyskland-kampen i OL.

Trener Christian Berge for det norske håndballandslaget i Olympic Village (OLV) i Tokyo, Japan i forbindelse med OL Tokyo 2021. Foto: Lise Åserud / NTB

NTB møter en travel Berge mellom all videoanalysen og spillermøte før kampen fredag.

– Jeg har sett masse, masse video av Tyskland. Vi skal ha møte, så skal det være klart, sa landslagssjefen.

Han har sett fire kamper, litt fra VM og også kampene Tyskland har spilt i Tokyo-OL. Deretter får spillerne klippet opp video med skreddersydd informasjon.

Dette møter Norge fredag:

– De kommer med tyngde. De har fysikk, for å si det sånn. De har litt mer «cleverness» nå enn jeg synes de hadde tidligere. De har satt et litt annet system, og det blir en virkelig tøff kamp, sa Berge.

– Hva blir nøkkelen?

– Å stå tøft bakover og kontre på dem. De er også tøffe i sitt forsvarsspill. Men vi er også vant til å spille mot tøffe lag, vi. Så vi skal klare det igjen.

Oppgjørene mot Tyskland og Frankrike vil avgjøre hva slags motstand som venter Norge i kvartfinalen.

Skulle det norske laget bli nummer fire i A-gruppen, venter høyst trolig verdensmester Danmark i første cuprunde.

Tyskland har tapt to kamper med ett mål allerede i turneringen. Treneren, islendingen Alfred Gislason, peker på at Norge er mer enn bare Sander Sagosen.

– Det er verdensklasse i flere posisjoner. Vi kommer til å presse Sagosen fra start. Da kan han gjøre feil. Får han spille uten press, styret han hele kampen på egen hånd, sa Gislason til tyske medier torsdag.