OL i Tokyo

Tomasgaard fortsetter den sterke seilingen – holder bronseplassen

Hermann Tomasgaard leverte 10.- og 5.-plass i torsdagens to OL-seilaser og ligger på 3.-plass etter åtte av elleve seilaser i Laser-klassen.

Thomasgaard åpnet OL sterkt med 3.-plass allerede i første seilas, men fikk det tyngre med en 18.-plass allerede i den andre av to seilaser første dag. Senere har det blitt alt fra 2.- til 15.-plass i den japanske vinden.

Laser-seilerne har igjen to ordinære seilaser, som begge går fredag. De ti beste etter ti seilaser kvalifiserer seg til søndagens medaljeseilas. Alle båtene tar med seg poengene fra ni av de ti første seilasene til medaljeseilasen, der doble poeng deles ut.

I seiling får båtene like mange poeng som den plassen de passerer mållinjen på. Båten med lavest poengscore etter medaljeseilasen vil dermed stikke av med gullet.

Thomasgaard har 20 poeng opp til ledende australske Matt Wearn og fem poeng opp til Pavlos Kontides fra Kypros på sølvplass. Ned til 4.-plassen til den doble OL-vinneren Robert Scheidt fra Brasil er det fire poeng.

Flem Høst medaljeutfordrer

I kvinnenes Laser Radial-klasse holder Line Flem Høst seg inne i medaljekampen.

Hun startet med 12.-plass i torsdagens første seilas, den sjuende i lekene, og leverte en sterk 6.-plass i den neste.

Høst holder med det 5.-plassen totalt med 55 poeng. Danske Anne Marie Rindom sikret seg en 2.-plass og en seier i torsdagens seilaser og leder suverent med 25 poeng.

For Høst er det imidlertid kun ni poeng opp til finske Tulla Tenkanen på 2.-plass og åtte poeng opp til svenske Josefine Olsson på 3.-plass.

Tungt for Martinsen og Mortensen

Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen i flerskrogsklassen Nacra 17 endte på 19.-, 19.- og 18.-plass i de tre seilasene torsdag. Sammenlagt er de nummer 19 av 20 båter etter seks av tolv ordinære seilas.

Italienske Ruggero Tita og Caterina Banti leder etter seier i tre av de seks første seilasene.

Anders Pedersen fikk med seg en 13.- og 12.-plass på de to seilasene i finnjolle torsdag. Etter seks av ti innledende seilaser er han på 9.-plass i sammendraget. Pedersen var oppe på fjerdeplass etter å ha blitt nummer to i den tredje seilasen, men har så falt noe nedover listene igjen.

Briten Giles Scott leder klassen etter å ha vunnet de fire siste seilasene.

Mer fra Dagsavisen