OL i Tokyo

Borch til OL-finale i Tokyo etter seier i semifinalen

Kjetil Borch (31), Norges eneste gjenværende medaljehåp i roing i Tokyo-OL, vant semifinalen i singlesculler og er klar for finale.

Kan Kjetil Borch ta seg til finale? Foto: Lise Åserud / NTB

Som på onsdag var det sterk vind på roarenaen Sea Forest Park. Olaf Tufte og flere andre fra roleiren var på plass på tribunen for å heie fram Borch, som kom godt i gang og tok føringen.

Borch hadde god kontroll i bane 3, og ved 1000 meter ledet han med god margin til 4.-plassen som ikke ga finale. Damiar Martin fra Kroatia og Mindaugas Griskonis kom henholdsvis 2,35 sekunder og 2,98 sekunder bak Borch og er også finaleklare. Borch fikk tiden 6.42,92.

– Ser man på tidene, ser man at Kjetil er raskest til 1500 meter. Vi har vært uheldige, men dette var representative for hvor vi er, sier landslagssjef Johan Flodin til et samlet pressekorps etter at finaleplassen var sikret.

I det andre semifinaleheatet tok Stefanos Ntouskos, Sverri Nilsen og Alexander Vyazovkin seg videre til finale. Den går fredag 02.45 og er den siste og avsluttende dagen med roing under sommerlekene i Tokyo.

– På forhånd trodde vi Sverrir var en tøffere konkurrent enn Zeidler. Så har russeren seilet opp som en liten dark horse. Det er et ganske jevnt felt, sier han om finalen

Borch har en OL-bronse sammen med Tufte fra 2016. I singlesculler har han to VM-gull og ett EM-gull, men står uten OL-medalje i den båtklassen, som er Horten-roerens store mål.

Det er kun Borch igjen som kan ta medalje i roing for Norge etter at dobbeltfireren med Olaf Tufte, Martin Helseth, Erik Solbakken og Oscar Helvig var langt bak en finaleplass. Onsdag kantret båten til Are Strandli og Kristoffer Brun i semifinalen i lettvekt dobbeltsculler.