OL i Tokyo

Pedersen seilte seg opp i Finnjolle

Anders Pedersen seilte inn til 2.-plass på den første av onsdagens to OL-seilaser i Finnjolle, men måtte nøye seg med 10.-plass i den andre.

Etter fire av ti innledende seilaser er han på 7.-plass i sammendraget. Pedersen var oppe på fjerdeplass etter den tredje seilasen, men falt noe nedover listene igjen.

På den første av onsdagens seilaser ledet Pedersen ved de tre første merkene, men han ble passert av briten Giles Scott mot slutten og endte fem sekunder bak ham.

På den andre seilasen havnet han i køen fra start og greide aldri å seile seg opp til tetsjiktet. Scott vant igjen, mens Pedersen seilte i mål 1.38 minutt senere.

Sammenlagt leder tyrkiske Alican Keynar med plassiffer 8 (en strykning), mens Pedersen på 7.-plass har 18.

Disk ødela

Brettseileren Endre Funnemark tok 9.-, 10.- og 3.-plass på onsdagens tre OL-seilaser i RS:X-klassen. Sammenlagt er han på 12.-plass etter ni av 12 innledende seilaser.

Han ville ligget mye bedre an om han ikke mandag var blitt disket fra 2.-plass på den sjette seilasen. Det var hans beste plassering så langt, men i stedet ble det resultatet han må stryke.

Kiran Badloe fra Nederland, som vant onsdagens siste seilas, leder sammenlagt med plassiffer 26. Funnemark har 79.

Langt bak

Helene Næss og Marie Rønningen i 49er FX fikk 13.-, 11.- og 9.-plass onsdag, og de er på 14.-plass etter seks av 12 innledende seilaser. De har plassiffer 55, mens britiske Charlotte Dobson og Saskia Tidey leder med 13.

NIcholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen i flerskrogsklassen Nacra 17 innledet sitt OL onsdag og gjorde det med 15., 17.- og 18.-plass i de tre seilasene. Sammenlagt er de nummer 18 av 20 båter i klassen. Italienske Ruggero Tita og Caterina Banti vant to av tre seilaser onsdag og leder.

Mer fra Dagsavisen