OL i Tokyo

Debutant Gulliksen koser seg med OL-sirkuset: – Håper å ha fått en fot innafor nå

OL-debutant Kevin Gulliksen fikk sine første OL-mål i kampen mot Argentina, og håper han leverte såpass bra at han også får sjansen i de litt tøffere kampene mot Tyskland og Frankrike som nå venter for håndballgutta.

Norge slet med dårlig uttelling helt nede i 57 prosent i den første omgangen, og fikk ikke inn ledermålet før i siste sekund av førsteomgangen ved Sander Sagosen. Søramerikanerne hadde løpt fra seg omtrent midtveis i den andre omgangen og pådro seg etter hvert noen utvisninger. Det klarte ikke Norge å utnytte maksimalt, men selv om Argentina presset Norge de gangene de hadde muligheten, dro Kevin Gulliksen og Norge det i land til slutt.

– Det blir litt sånn av og til med den uttellingsprosenten. De har en litt uortodoks keeper, og vi er kanskje mer vant til at keeperne er ganske like i stilen, og når en da møter et uortodokst lag kommer det en del rare varianter som vi kanskje ikke er like godt forberedt på, sier Kevin Gulliksen til NTB og fortsetter:

– Det åpner seg opp muligheter ut over i kampen. Vi vet at vi er bedre trent, og prøver bevist å holde et høyt tempo. Selv om det er vanskelig i den første omgangen, ser vi at vi får flere enkle kontringsmuligheter i den andre omgangen, forteller Gulliksen.

– Tror jeg leverte en helt ok søknad

Tysklandsproffen fra Oppsal, som tidligere har spilt i Bækkelaget og Elverum etter barndomsårene i Oppsal, scoret fire mål mot Argentina. Med det fikk han også sine første olympiske mål.

– Fire mål er greit nok det. Samtlige kommer i den andre omgangen, da det åpner seg litt mer opp, og jeg tror jeg leverte en helt ok søknad om å få mer spilletid i resten av mesterskapet. Vi har to gode kantspillere her, men jeg håper jo at jeg har fått en fot innafor nå, sier Gulliksen som koser seg i sitt første OL for Norge.

– Det har vært veldig fint. Vi har kommet oss godt på plass, og det blir fort en greie å være i OL-bobla, forteller Gulliksen.

Norges neste kamper nå er mot betraktelig bedre motstand i form av Tyskland og Frankrike, fredag og søndag.

– Det blir spennende kamper mot begge dem. Vi viste mot Spania at vi har et veldig høyt toppnivå, så gjelder det å komme opp og være på det toppnivået gjennom de to kampene. Det blir vanskelig, men jeg tror vi naturlig vil heve oss siden vi vet at det er kamper der vi må være på maks for å vinne. I motsetning til mot Argentina, der vi kanskje slapper litt mye av i enkelte perioder slik at kampen blir jevnere en den kunne ha vært, sier Gulliksen.

Berge-kjeft og keepermål

Etter en god start, med mål av keeperdebutant Kristian Sæverås ledet Norge 9-3. Da tok Argentina timeout, før en raus med norske bomskudd første til at Argentina utlignet til 9-9 etter å ha scoret seks ganger på rad. Da tok landslagssjef Christian Berge timeout, og skjelte ut de norske håndballgutta.

– Det viser hvor fort det går i håndball. Når vi brenner noen skudd, får et par tekniske feil og ikke er godt nok organisert i forsvar så straffer de oss hardt, sa Bjarte Myrhol til NTB.

Norge ledet så vidt ved pause, men festet grepet i den andre omgangen og dro til slutt seieren i land.

– Dommerne kom etter kampen og unnskyldte seg. Det sier litt. De sa at det var en vanskelig kamp å finne en linje i for dømmingen. Det er slik jeg oppfattet det også med mange situasjoner, mye holdinger og småknuffing, sa landslagssjef Christian Berge til NTB.

– Dette var en nøkkelkamp for oss, da det sto om kvartfinale, la landslagssjefen til.

Mer fra Dagsavisen