OL i Tokyo

Line Flem Høst mistet ledelsen i OL-seilasen

Line Flem Høst endte på 10.- og 25.-plass i tirsdagens OL-seilaser i Laser Radial. Dermed mistet hun ledelsen og falt til 4.-plass.

Samtidig seilte Hermann Tomasgaard seg opp i mennenes Laser-klasse, med 2.- og 5.-plass i de to første av tirsdagens tre seilaser.

Høst fikk det ikke helt til i det friske været tirsdag. Den norske jolleseileren ledet etter to dager og var fortsatt øverst på listene etter den første av tirsdagens to seilaser, men 25.-plassen sendte henne nedover.

Hun kom skjevt ut og greide aldri å seile seg særlig opp. Hun kom til mål over tre minutter etter sveitsiske Maud Jayet i vinnerbåten.

I dagens første seilas var Høst lenge på 4.-plass, men hun falt ned til 10.-plass mot slutten og endte 1.18 minutt bak den svenske vinneren Josefin Olsson.

Etter seks av ti innledende seilaser (en strykning) leder danske Anne-Marie Rindom med plassiffer 22. foran Olsson (34) og nederlandske Marit Bouwmeester (35). Høst har 37.

Mens Høst falt av, har Tomasgaard seilt seg opp i tetsjiktet. Han er på 4.-plass etter fem seilaser med plassiffer 26. Pavlos Kontides fra Kypros leder med 17, foran finske Kaarle Tapper (24) og australske Matt Wearn (25). Det skal avvikles en seilas til tirsdag, men den er foreløpig utsatt.

Anders Pedersen i Finnjolle kom i gang med sitt OL tirsdag, med 14.-plass i den første seilasen. Den andre oppsatte seilasen er utsatt inntil videre.

Jolleseilerne skal gjennomføre ti seilaser før de beste går videre til medaljeseilasen.

Mer fra Dagsavisen