OL i Tokyo

Abelvik Rød etter ny OL-thriller mot Spania: – Brutalt dratt ned på jorda igjen

Magnus Abelvik Rød var høyt oppe da Norge utlignet like før slutt, og mener Spania burde blitt avblåst for skritt før seiersmålet. Han skryter imidlertid av keeper Torbjørn Bergerud, og mener det er bittert å tape 28-27 etter en så god prestasjon.

Spania har for vane å slå Norge, og står nå med 18 seirer og én uavgjort på de siste 19 kampene mot Norge. Mandag formiddag norsk tid ble det nok et norsk nederlag, med minst mulig margin da Spania knep seieren i siste sekund.

– Jeg har veldig blandede følelser det siste minuttet der egentlig. Først utligner vi til 27-27, og da er jeg veldig høyt oppe, før en blir brutalt dratt ned på jorda igjen da de scorer seiersmålet på straffe i det siste sekundet der, sier Abelvik Rød til NTB.

Landslagsspilleren fra Bækkelaget mener at det burde blitt dømt skritt i angrepet som førte til at Spania fikk muligheten til å avgjøre kampen fra straffemerket.

– Fra vår vinkel ser det ut til at han lander i bakken før han slipper den ballen, men det kan jeg ikke si med sikkerhet. Uansett får vi ikke gjort noe med det nå, forteller 24-åringen.

Det mener også Sander Sagosen, som overfor NTB er klar på at det ikke burde blitt straffe.

– Nei! Jeg mener han brukte opp skrittene sine, hoppet inn, landet på to bein og spilte fra seg ballen, men dommeren var av en annen oppfatning, og han er vel bedre utdannet til å dømme enn jeg er, sa han.

Skryter av keeperprestasjonene

Abelvik Rød er egentlig greit fornøyd med prestasjonen, og synes derfor det er ekstra bittert å tape i siste sekund.

– Prestasjonen er egentlig fin den. Det handler bare om å sette de hundreprosentsjansene vi får i mål, så vinner vi den kampen her med tre-fire mål. Torbjørn (Bergerud) står kjempebra, og det gjør også (Rodal) Coralles på den andre siden. Derfor er det litt ekstra bittert når vi får en så god keeperprestasjon, sier Abelvik Rød og fortsetter:

– Vi spiller bedre enn Spania i denna kampen, og gir Torbjørn gode arbeidsforhold til å ta de ballene som kommer, men vi bommer på litt for mange hundreprosentssjanser selv til å vinne dessverre, forteller han.

Bergerud leverte til 38 i total redningsprosent. Det pleier å holde til å vinne keeperduellen, men ikke foran tomme tribuner i Tokyo. Spanjolen Rodrigo Rodal Corrales var hakket verre med 41 og en ren oppvisning i andreomgangen.

– Det er ekstremt surt at vi går på et tap. Jeg synes vi fortjener mye mer, og minst ett poeng, sa Bergerud til NTB.

– Jeg synes vi spilte en god kamp, og vi tok et kjempesteg fra Brasil-kampen. Vi kom til vanvittig mange store sjanser, men klarte ikke å score på nok av dem. Torbjørn sto godt, og vi fikk med oss lite fra en god kamp, sa landslagssjef Berge til Discovery.

– Vi spilte en av våre beste kamper mot Spania, og vi får ta med oss det som er positivt. Vi var tett på et av de beste lagene.

Argentina venter på Norge onsdag.

Mer fra Dagsavisen