OL i Tokyo

Mørk serverte OL-varene – matet Brattset Dale med pasninger

Nora Mørk leverte ball på ball til Kari Brattset Dale. Det bidro til 39-27-seieren over Sør-Korea i håndballjentenes OL-åpning.

Brattset Dale stoppet først på elleve mål. Mørk scoret fire ganger selv også, men det var som assistdronning hun preget OL-åpningen foran tomme tribuner i Tokyo.

– Det lar seg høre det i en åpningskamp i en OL-debut. Sør-Korea fant ikke ut at vi har en så bevegelig strekspiller. Så det var veldig godt levert av Kari, sier Mørk til NTB.

– Det var en typisk åpningskamp, men vi scoret 39 ganger mot Sør-Korea og kunne sikkert klart 40. En veldig solid kamp av oss, sier Mørk til NTB.

Hun bommet på en straffe og ble også utvist etter et feil innbytte, men det var likevel bare brede smil å se hos henne.

Fem år

Oslojenta har ventet lenge og kommet gjennom alvorlige skader etter Rio de Janeiro-lekene i 2016. Der ble det norsk bronse og stor skuffelse og tårer hos Mørk.

– Jeg har egentlig følt meg veldig rolig inn mot åpningskampen her borte. Jeg synes det var deilig å komme i gang, og så har jeg vært veldig interessert i å se på Sør-Korea. Forberedelsene har vært preget av at vi ikke har sett så mye video av dem, sier Mørk.

For første gang på 81 kamper scoret Brattset Dale mer enn ti mål for landslaget. Med 11 scoringer ble hun suveren toppscorer.

– Sør-Korea sto veldig offensivt i forsvar, og det ble mye rom for meg. Jentene så meg også veldig bra, og når innspillene funker så gjør man det mer. Det var veldig gøy å være linjespiller i dag, sa Brattset Dale til NTB og fortsatte:

– Dette ble en utrolig god start for oss. Vi fikk det meste til å klaffe, konstaterte hun etter sin OL-debut.

Tam motstand

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var en fornøyd mann etter kampen. Han fikk trolig en del av de svarene han ønsket seg både i angrep og forsvar.

Etter tap i åpningskampen både i OL i 2012 (23-24 Frankrike) og 2016 (Brasil 28-31), unngikk Norge det samme i Tokyo.

Og det skulle bare mangle mot denne utgaven av Sør-Korea. Likevel, Norge fullførte en meget solid kamp som gir fart med videre i OL.

Norge fortsetter turneringen mot Angola tirsdag, Montenegro torsdag, Nederland lørdag og Japan mandag 2. august. Montenegro og Nederland startet OL med seirer søndag.

De fire beste i puljen går til kvartfinale. Finaledato er 8. august, og den har Mørk plottet inn i kalenderen.

Mer fra Dagsavisen