OL i Tokyo

Norske reaksjoner etter landeveisrittet: – Vi er ikke i gullårene i karrieren

Etter at de norske herresyklistene kom i mål etter landeveisrittet i OL, roser Tobias Foss og Hans Falk laget. De ser fram mot temporittet onsdag.

Selv om det var Tobias Foss de norske sykkelherrene skulle sykle for, var det Markus Hoelgaard som kom først i mål som nummer 34. Lagleder Hans falk vil ikke legge for mye i det.

– På den siste stigningen kjente Tobias at han ikke hadde beina som trengtes i dag. Markus gjør en veldig god innsats og presterer på sitt maksimale, sier Falk til NTB etter landeveisrittet.

Foss stemmer i at beina sviktet før siste stigning, men han vil heller rose de som hang med hele veien inn.

– Det var en brutal fellesstart. Det er en ærlig sak at vi ikke helt hadde beina på slutten, konstaterte han og la til:

– Det er skyhøyt nivå, og man skal ha et bra nivå inne og en skikkelig dag for å utmerke seg.

Roser laget

Både Falk og Foss roser laget, og begge er enige i at landeveisrittet ikke er det siste vi har sett fra dem.

– Vi er ikke i gullårene i karrieren. Jeg tror alle skal være happy med plassen de er på nå, så vet jeg at gutta er sultne på mer, sier Foss.

– Det har vært utrolig trivelig gjeng å jobbe med. De er proffe både på og utenfor banen. Vi har fått utrolig god dynamikk i gruppen og det er en forutsetning for å prestere, sier trener Falk.

Foss syklet inn til 61.-plass, og Falk sier at om det var planen å spare beina til tempoen på onsdag, gjorde 24-åringen lurt i det.

– Foss har en tempo på onsdag så da er det lurt at han ikke presser ut alt han har. De er profesjonelle, så de vet hva de skal gjøre. På sitt absolutt beste er han en plass mellom nummer fem og ti.

Mer fra Dagsavisen