OL i Tokyo

Norsk drømmeåpning etter treg OL-innledning: – Vi er litt nervøse i starten

De norske håndballgutta fikk OL-starten de håpet på med 27-24 over Brasil. Sander Sagosen slet tungt i innledningen, men kom tilbake og var svært sentral.

Seieren kom mot en utradisjonell motstander som kan skape trøbbel for de fleste på en god dag.

Yoyogi-arenaen var rigget til med 16.000 sitteplasser, men pandemien stoppet alt av publikum.

Norge fikk en elendig start i sin første herrehåndballkamp i OL siden 1972. På de tolv første angrepene ble det et mål, seks bomskudd og fire tekniske feil. Det førte til at Brasil ledet 6-2 etter snaut 14 minutter.

– Ingen pen start

Sagosen opplevde et lite mareritt i angrep det første kvarteret med fire avslutninger (en straffe) uten mål og tre tekniske feil

– Det var ikke noen pen start, det var det ikke. Men det er litt sånn det er. Det var tidlig på morgen, og det er en ny situasjon å stå i en OL-kamp, men vi viser klasse og hever oss og snur det, sa Sagosen til NTB.

Han ga seg ikke og scoret med sitt femte forsøk og reduserte til 5-7. Norge fikk opp uttellingen, og i løpet av ganske kort tid var kampen jevn på 10-9 til Brasil.

– Jeg er ute på banen for å spille håndball og for å gjøre mål. Hvis ikke jeg gjør det så har jeg ikke noe der ute å gjøre, slo Sagosen fast.

Tøff oppgave

Norge tok ledelsen for første gang på 15-14 i andreomgangen etter en Sagosen-scoring. Det ble så til 18-14 etter at samme mann ordnet tre nye mål.

Det rykket klarte ikke Brasil å utligne. Norge hadde skaffet seg kontrollen på kampen og styrte inn til sikker seier.

Keeper Torbjørn Bergerud fikk OL-debuten han så for seg med mange redninger og påfyll av selvtillit. Målvakter med en god start på mesterskapet, kan komme på en bølge som holder til siste kamp er spilt.

Landslagssjef Christian Berge sa at det viktigste for ham var at det endte med seier, men at de norske spillerne virket nervøse i starten.

– Ja, vi er litt nervøse i starten. Det merker vi, så får vi rettet det opp mer og mer utover i kampen, sa Berge.

Rett ned

Veteranen Bjarte Myrhol ble tidlig i kampen sendt i gulvet etter å ha fått en albue i ansiktet, men han kom seg etter litt behandling.

Norge fortsetter OL mot Spania mandag. Det er en motstander de norske gutta sliter hardt mot. Spanjolene har vunnet 17 av de siste 18 kampene mot Norge mens et oppgjør endte uavgjort.

Tyskland, Argentina og Frankrike er også med i den knallharde OL-gruppen til Norge. De fire beste avanserer til kvartfinale.

Kampfakta:

OL håndball menn gruppe A, første kamp lørdag:

Norge – Brasil 27-24 (12-13)

Yoyogi National Stadium

Ingen tilskuere

Norge: Kristian Sæverås, Torbjørn Bergerud – Sander Sagosen 8, Bjarte Myrhol 4, Magnus Fredriksen 1, Petter Øverby, Magnus Jøndal 1, Kristian Bjørnsen 3, Magnus Gullerud 1, Christian O’Sullivan 2, Simen Holand Pettersen, Harald Reinkind 4, Kevin Gulliksen, Magnus Abelvik Rød 3.

Toppscorer Brasil: Haniel Langaro 5.

Utvisninger: Norge ingen, Brasil 6 x 2 min. og et rødt kort.

Dommere: Vaclav Horacek/Jiri Novotny, Tsjekkia.

Norge møter Spania mandag.

Mer fra Dagsavisen