OL i Tokyo

Sjette tsjekkiske OL-utøver koronasmittet: – Situasjonen er alvorlig

Sandvolleyballspilleren Marketa Slukova-Nausch har testet positivt for covid-19 og er den femte smittede i Tsjekkias OL-leir. Også hennes mann er smittet. Syklisten Michal Schlegel er siste tilskudd på lista.

Schlegel testet først positivt på en hurtigprøve. Deretter ble smitten bekreftet etter bruk av PCR,  opplyser det tsjekkiske OL-laget.

Totalt har seks personer i Tsjekkia-leiren fått påvist korona. Fire av dem er utøvere. Landets statsminister Andrej Babis har omtalt situasjonen som en «skandale».

– Jeg liker ikke dette i det hele tatt. Jeg forstår ikke hvordan det kan skje, sier Babis.

Han går først og fremst til angrep på lagets OL-lege Vlastimil Voracek. Han er blant de smittende og dro til Tokyo uvaksinert.

– Vi jobber videre for å overbevise folk om å vaksinere seg. Det at legen ikke var vaksinert, er framfor alt urettferdig overfor utøverne, sier den tsjekkiske statsministeren.

Tidligere torsdag ble det kjent at sandvolleyballspilleren Marketa Slukova-Nausch hadde testet positivt. Det samme gjorde hennes mann og trener Simon Naush.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er virkelig skuffet, sier Slukova-Nausch.

Fra før har Pavel Sirucek (bordtennis) og Ondrej Perusic (sandvolleyball) fått konstatert koronasmitte.

Den tsjekkiske OL-sjefen Martin Doktor har satt i gang en undersøkelse av utbruddet.

– Situasjonen er alvorlig. Siden den oppsto, har vi prøvd vårt beste for å stoppe spredningen. Dessverre klarte vi ikke å hindre det fra å skje, sier han.