OL i Tokyo

Svensk sjokkseier over regjerende verdensmester USA

Stina Blackstenius sto for to scoringer da Sverige slo regjerende verdensmester USA 3-0 i åpningen av OL-turneringen i fotball. Lina Hurtig scoret det siste.

Sverige kom til kampen som underdogs mot USA. De amerikanske verdensenerne og regjerende verdensmesterne hadde høye forhåpninger foran åpningskampen i OL.

Det var imidlertid Sverige som kom best ut av åpningen. Stina Blackstenius nikket de blågule i ledelsen etter 25 minutter, før samme spiller satte inn en retur fra kloss hold etter 55 minutter.

Dermed sto det overraskende nok 2-0 til svenskene. Etter 72 minutter fant ballen igjen nettet. Lina Hurtig stanget da inn 3-0.

USAs måltyv Alex Morgan, som har scoret formidable 110 mål på 180 landskamper, klarte ikke utrette noe og ble byttet ut i pausen.

USA hadde ikke tapt på 44 kamper før onsdagens oppgjør, men røk altså på tap mot femterangerte Sverige.

Sverige tok sølv i OL i Rio i 2016 etter å ha slått vertsnasjon Brasil i semifinalen. De tapte finalen mot Tyskland.