Sport

To veteraner reddet VIF

TIPPELIGAEN: Vålerenga lå under 0-2. Så slo to veteraner, Morten Berre og Christian Grindheim, til og reddet helt fortjent ett poeng.

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): - Jo, det var vel to veteraner som avgjorde det. Men det er litt tilfeldig at det ikke er Vidar (Ørn Kjartansson). Det er han som pleier å avgjøre, smiler Morten Berre, som scoret sitt første eliteseriemål for sesongen.

Nå har han scoret hvert år i eliteserien siden 1996. Det er 18 år, det.

Og Vidar Örn Kjartansson burde ha avgjort kampen til Vålerengas fordel. Fem klare målsjanser hadde han. To av dem før Rosenborg scoret sitt førstemål. Og da hadde det bare gått fem minutter.

- Det var ikke bra. Normalt hadde jeg scoret to-tre ganger, sier Vålerengas storscorer selv.

Imponert Rekdal

- Nå skulle vi hatt seks poeng på de to siste kampene, mot Odd og nå mot Rosenborg, men vi står med bare to, sier kaptein Christian Grindheim til Dagsavisen.

Til tross for at det ikke ble seier nå heller, roser Kjetil Rekdal gutta sine opp i sky.

- Jeg er mektig imponert over laget mitt. I lange perioder var det bare ett lag som angrep, og vi rundspilte Rosenborg. Men det handler om å gjøre alt rett. Vi kan ikke ligge under 0-2, sier han.

- Men dette laget utvikler seg stadig, og vi lager massevis av sjanser mot lag som legger seg lavt. Men Rosenborgs første mål kom etter ei flott kontring, og vi vet at Rosenborg er et godt kontringslag, fortsetter han.

- Det målet kom etter at Riku Riski kontret fram på høyresida (Klanen ropte på offside, men det var det ikke, det innrømmet også VIF-spillerne), han la inn til Alexander Søderlund, som enkelt kunne sette ballen i mål (6. min.).

Opphenting

Så virket det som om Vålerenga ikke har oppdaget at Tore Reginiussen har for vane å score på corner. Nok en gang fikk han fritt stige til værs og stange ballen i nettet (41. min.).

- Men vi vet at vi pleier å score et par mål i hver kamp, sier Christian Grindheim til Dagsavisen.

Og det slo til nå også.

Først treffer Christian Grindheim med et flott innlegg på bakre stolpe. Der er Morten «dukk opp» Berre, og får endelig overlistet en til da glitrende Alexander Lund Hansen, og header ballen i mål (57. min.).

- Da var det bare å presse på, sier Christian Grindheim, og det var han som kronet presset med seier. Et langt innkast, en avklaring rett i beina på VIF-kapteinen, som får lykketreff og ballen fyker inn i Lund Hansens høyre hjørne.

- I første omgang var dette en åpen kamp. I den andre greide vi ikke å flytte beina og kom oss ikke ut fra startblokkene, sier RBK-trener Per Joar Hansen.

Dette var sjette gang denne sesongen at Rosenborg blir tatt igjen etter å ha tatt ledelsen.

- Men ett poeng mot et godt Vålerenga-lag på Ullevaal er ikke i utgangspunktet dårlig, selv om det er surt å gi slipp på en 2-0-ledelse, legger han til.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen