Ronny deila og Kjetil Rekdal på onsdagens VIF-trening.

To Ullevaal-finaler avgjør VIFs skjebne

Alle som kan lese en fotballtabell har sett scenarioet: Vålerenga kan sende Lillestrøm ned i 1. divisjon om en måned.

 

VALLE (Dagsavisen): Men det er lenge til. Selv om det gjenstår bare fem serierunder, blir det to ukers opphold etter kommende helgs serierunde på grunn av landskamper. Vålerengas tap for Aalesund gjorde at de ble trukket ned i nedrykkskampen igjen. Og høstens to siste hjemmekamper på Ullevaal kan bli helt avgjørende: Mot Stabæk (16.10) og Lillestrøm (30.10).

En seier til

– Vi sa det foran kampen mot Aalesund, med seier der kunne vi endelig puste lettet. Men vi rotet det til igjen. Som jeg har sagt før: Vi rykker rett ned hvis vi blir stående med 30 poeng, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

Det er ikke sikkert han får rett. Men VIF må ha flere poeng. Neste motstander er Rosenborg på Lerkendal.

Han har nettopp sett en svært intens VIF-trening sammen med Ronny Deila. Fokuset var klart: Avslutninger og kontringer med full fart i lengderetning.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Mot Rosenborg

– Vi var litt tilbake til gamle synder sist. Vi har ballen mest, men det blir for mye på tvers og for sakte, sier kaptein Christian Grindheim til Dagsavisen.

– Det er vel ikke noe minus for oss at Rosenborg allerede er seriemester, men vi må tørre å spille vårt spill og vi liker oss best mot lag som ikke legger seg bakpå, sier Grindheim.

For egen del ønsker han seg flere målpoeng. I fjor ledet han den statistikken internt i VIF.

LSK-scenarioet

Lillestrøm, som ligger sju poeng bak Vålerenga i dag, møter Stabæk på Nadderud lørdag. En svært viktig kamåp for begge lag.  LSK kan risikere å bli sendt ned i 1. divisjon på Ullevaal 30. oktober. Det har den klubben aldri opplevd etter at den rykket opp i 1975. Og det vil utvilsomt bli spesielt om det skulle skje mot akkurat erkerival Vålerenga.

Blant VIF-supporterne er det mange som mener det isolert sett ville reddet hele sesongen.

Andre er oppattt av at nettopp kampene mellom Lillestrøm og Vålerenga er krydderet i en ellers blass tippeliga.

Men i VIF ønsker man å fokusere mest på seg selv. Lillestrøm må løse sine problemer.

– Nå skal vi heve oss mot Rosenborg, så blir det knallhard trening på dem som ikke blir tatt ut i landslagene, sier Kjetil Rekdal.

- Er det en fordel at Rosenborg er seriemester?

- Det kan slå begge veier. Rosenborg vil vinne alle sine kamper på Lerkendal, de er helt suverene i år, men vi vet at vi på vårt beste kan matche dem. Vi så at de slet lenge for å bryte ned Start. Men vi må først og fremst få opp intensiteten i eget spill, og det er det vi jobber knallhardt med nå, sier Rekdal.

Det var Morten Tandberg og Johannes Moesgaard  som styrte onsdagens VIF-trening, med Kjetil Rekdal og Ronny Deila som tilskuere.

De fikk se høy aggressivitet i duellspillet og fokuset i avslutningene var malmklart: Ballen skal i mål!

 

Siste 5 runder

Vålerengas fem siste seriekamper

1.10: Rosenborg (b)
16.10: Stabæk (h)
23.10: Tromsø (b)
30.10: Lillestrøm (h)
6.11: Viking (b)

Tabell bunnstriden

10. Vålerenga 30 (+1)
11. Tromsø 30 (-6)
12. Aalesund 29 (-10)
13. Stabæk 27 (-5)
14. Bodø/Glimt 27 (-6)
15. Lillestrøm 23 (-8)
16. Start 12 (-31)