To straffespark senket Skeid

(Alta - Skeid 3-1). Skeid ledet til pause i Finnmarkshallen, men etter hvilen klarte de ikke å demme opp for et aggressivt Alta-lag som også jager opprykksplass i 2. divisjon.

Skeid-trener Gard Holme gratulerte Alta med seieren etter den annen omgangen de viste.

- For tabellsituasjonen gjorde ikke dette tapet så mye, vi har seks poeng opp til annenplassen, sa Skeid-trener Gard Holme til Direktesport etter søndagens kamp i Finnmark.

Men han så sine egne spillere ble slitne etter hvilen, kanskje det hadde noe å gjøre med at Skeid måtte på dagstur til Alta?

- Bare litt dumt at flyplassen her er stengt på lørdager, sa han om den saken. For slikt får ikke en gang Skeid gjort noe med. Det er selvsagt koronasituajonen som har ført til dette.

Men med kampstart klokka 14.30 og vanlige forberedelsen ble tidsfristene knappe.

- Vi har ingen ting å skylde på. Alta har vel fem ganger større reisebelastning enn oss og vi er vant til å spille innendørs, la han til. Men han syntes det sviktet på det fysiske utover i andre omgang.

Kom best i gang

Alta hadde ballen mest før pause, men det medførte ingen store åpne målsjanser. I stedet var Skeid farligere på sine kontringer.

Og etter 16 minutter kom uttellingen for svartkledde Skeid da David Hickson dro seg fint inn fra høyre kant før han la ballen over til venstre der toppscorer Johnny Buduson bredsidet ballen i mål.

Skeid fikk flere muligheter til brudd, men klarte ikke å skapte stort ut av dem. Først på overtid i 1. omgang kom vikarierende venstreback Daniel Braaten seg fri, men skuddet fra skrått hold gikk i nettveggen.

Amper stemning

Det var etter pause det ble høy temperatur i Finnmarkshallen. Alta og Skeid er begge med i kampen om 2. plassen på tabellen bak ubeseirede Fredrikstad. Etter at Kvik Halden avga to poeng lørdag, var det mulig å komme nærmere. Og nå er Alta a poeng med Kvik. Laget som ender på andreplass får spille kvalifisering om opprykk.

Alta styrte spillet og kom stadig nærmere. Først med en avslutning som Skeid-keeper Idar Lysgård fikk skjøvet opp i tverrligeren før alle situasjonene inne i feltet førte til straffespark.

66 minutter var spilt da Christian Reginiussen gikk ned i feltet og dommer Anders Bodding pekte på straffemerket. Håvard Nome satte ballen sikkert ned til venstre.

Tafatt sluttspurt

Ti minutter før slutt ble det ny straffe etter en hands inne i Skeid-feltet og samme mann satte samme ball samme sted.

Skeid prøvde en sluttspurt for å utligne uten å komme til særlig farlige situasjoner. Totalt sett er dette kanskje den kampen i år der laget har skapt færrest store målsjanser. Laget ble hemmet av at venstreback og dødballekspert Keivan Ghaedamini måtte byttes ut allerede etter 22 minutter.

Igjen var Daniel Braaten lagets potet, denne dagen ble rollene først høyre-, så venstreback. Men møtet med sin gamle landslagskollega Morten Gamst Pedersen uteble, Gamst ble sittende på benken til Alta.

Presset førte til at Alta kunne utnytte store rom og inn i overtiden satte Christian Reginiusssen elegant inn 3-1 og fortjent seier til hjemmelaget.

To serierunder gjenstår før serien deles i to og de sju beste lagene skal inn i et sluttspill, men der poengene fra grunnserien teller. Det blir loddtrekning om hjemme- og bortekamper. Trekningen for de seks siste rundene skjer 5. oktober.

2. divisjon, avdeling 1 søndag:

Alta - Skeid 3-1 (0-1)

Finnmarkshallen: 200 tilskuere.

Mål: 0-1 Johnny Buduson (16), 1-1 Håvard Nome (69 straffe), 2-1 Håvard Nome (81 straffe), 3-1 Christian Reginiussen (90)

Dommer: Anders Bodding, Haga.

Gule kort: Mats Frede Hansen og Håvard Nome, Alta, Hanning Tønsberg Andresen, Felix Leenborg Anthonessen og Matarr Njie Kah, Skeid.

Skeids lag: Idar Nordby Lysgård - Daniel Braaten, Mats Andersen, Fredrik Berglie, Keivan Ghaedamini (Matarr Kah 22, Vital Kaba 86) - Henning Tønsberg Andresen, Hassan Yusuf, Felix Leenborg Anthonessen (Anders Johansen 86) - David Hickson (Håkon Hammer 82), Johnny Buduson, Taofeek Ismaheel.

2. divisjon menn, 11. runde:

Alta – Skeid 3-1, Tromsdalen – Eidsvold Turn 2-1, Hødd – Vålerenga 2.-lag 4-0.

Spilt lørdag: Brattvåg – Florø 0-0, Senja – Fløya 1-1, Kjelsås – Kvik Halden 2-2, Moss – Fredrikstad 1-3.