To nye Haaland-mål da Dortmund knuste Union Berlin 5-0

I sin første kamp fra start brukte ikke Erling Braut Haaland mer enn 18 minutter på å sette ballen i mål. Dortmund vant 5-0, og Haaland scoret to ganger.

I sin første kamp fra start brukte Erling Braut Haaland et drøyt kvarter på å sette ballen i mål. Borussia Dortmund vant 5-0, og 19-åringen scoret to ganger.

For første gang fikk Haaland muligheten fra start for Borussia Dortmund. Han takket for tilliten og satte ballen i mål allerede etter 18 minutter. Nordmannen kom fri foran mål og satte ballen sikkert i nettet etter et innlegg fra Julian Brandt.

– Min jobb er å stå foran mål og score på de ballene jeg får, sa Haaland til Viasport etter kampen.

– Vi produserte mange sjanser og scoret fem mål i dag. Vi er et fantastisk lag, og jeg koser meg.

Før Haalands første mål hadde Jadon Sancho allerede sikret Dortmund-ledelse etter 13 minutter. Hjemmelaget gikk til pause med tomålsledelse.

Felt av keeper

Dortmund's scorer Erling Haaland, right, celebrates with Dortmund's Mats Hummels, left, after he scored his side's second goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Union Berlin in Dortmund, Germany, Saturday, Feb. 1, 2020. (AP Photo/Martin Meissner)

I det 66. minutt kom Haaland alene med keeper. Dortmund fikk straffe etter at keeper felte ham. Marco Reus satte straffen i mål.

To minutter etter scoret Jadon Sancho sitt annet mål for dagen.

Haaland doblet så sin målfangst for dagen etter en hælpasning fra Julian Brandt.

Like etter ble Haaland byttet ut til stående applaus fra hjemmepublikummet.

Da hadde han i noen minutter opplevd sin første norske bundesligaduell. Julian Ryerson ble nemlig byttet inn for gjestene en halvtime før slutt.

– For meg er det en milepæl å komme innpå i en sånn kamp med så mye folk på tribunen, men vi i Union Berlin kunne jo gjerne ha tenkt oss et annet resultat, sa Ryerson da han ble intervjuet av Viasats Jan Åge Fjørtoft etter kampen.

Målhunger

For Haalands del ga dagen hans sjette og sjuende scoring på tre kamper i den tyske storklubben. I de to første kampene var han innbytter.

– Det var tungt, men det er kjekt å få starte, sier Haaland.

– «Fitnessen» er der ikke helt, men den kommer når jeg får spille kamper.

Målhunger viste også Robert Lewandowski da Bayern München tok sin sjette strake seier med 3-1 over Mainz. Med scoringen lørdag er han oppe i 22 seriemål for sesongen, og enkelte tror at han kan utfordre Gerd Müllers «uslåelige» sesongrekord på 40.

Lewandowski bidro også med forarbeid til Thomas Müllers scoring før Thiago Alcántara satte inn lagets siste.