To mål av Jesus sikret ny City-seier

(Manchester City - Wolverhampton 3-0). En tidlig utvisning preget kampen da Manchester City slo Wolverhampton 3-0 på enkleste vis i Premier League mandag. Gabriel Jesus ble tomålsscorer.

Brasilianske Jesus fikk sjansen i City-angrepet etter å ha vist solid målform den siste tiden. Måltyven Sergio Aguero startet på benken.

Det valget fikk City-manager Pep Guardiola raskt valuta for. Kun ti minutter var spilt da Leroy Sané fikk tid og rom på venstrekanten og slo ballen hardt langs bakken inn foran mål. Der fikk Jesus en enkel jobb med å sette inn 1-0.

Ni minutter etter ledermålet kom en ny episode som skulle prege kampen. Gjestenes Willy Boly kom altfor sent inn i en duell med Citys Bernardo Silva og traff portugiserens ankel med knottene.

Dommer Craig Pawson svarte med å trekke opp det røde kortet.

Begrenset tapet

Om ikke oppgaven var vrien nok for gjestene fra før, ble den enda mye vanskeligere med den tidlige utvisningen.

Seks minutter før pause ble situasjonen ytterligere forverret for Wolves da Raheem Sterling ble lagt i bakken med ulovlige midler. Dommer Pawson dømte straffespark, og fra krittmerket satte Jesus inn i sitt sjette mål på de siste tre kampene.

Wolverhampton-keeper Rui Patricio gikk til feil side og måtte hjelpeløs se ballen forsvinne inn i nettet bak seg.

Etter pause forsøkte gjestene etter beste evne å begrense tapet, og mannskapet til Nuno Espirito Santo lyktes med å gi Manchester City lite rom å spille på. Det ble ikke det stormløpet man kanskje kunne vente mot bortelagets mål.

Selvmål

Kvarteret før slutt forlot matchvinner Jesus banen. Inn kom Sergio Aguero, uten at argentineren maktet å tegne seg på scoringslista.

Også skadeplagede Kevin de Bruyne fikk sjansen som innbytter i annen halvdel av annen omgang. 12 minutter før full tid sendte belgieren ballen hardt inn i feltet, der en uheldig Conor Coady styrte ballen i eget mål med hodet til 3-0.

Scoringen var Manchester Citys nummer 99 så langt denne sesongen.

Med seieren reduserte City serieleder Liverpools forsprang på tabelltoppen til fire poeng. Tottenham, som røk 0-1 for Ole Gunnar Solskjærs revitaliserte Manchester United-mannskap søndag, følger ytterligere fem poeng bak City. (NTB)