To kamper, seks poeng, åtte mål

(Manchester United - Huddersfield 3-1). Ole Gunnar Solskjær har fått fyrt opp Paul Pogba. Det gir uttelling. Både for Solskjær, Pogba og halve Manchester.

Bilde 1 av 6

To seire, seks poeng og 8–2 i målforskjell. Det er Ole Gunnar Solskjærs to første kamper som United-manager.

Da han gikk av Old Trafford fikk han vite at Leicester hadde slått Manchester City 2-1. Men det tok ikke Solskjær æren for....

Jo, Ole Gunnar Solskjær har fått det som han ønsket. Forestillingen 2. juledag tok ikke pusten fra noen, men den ga United-familien en ny seier og verdens mest kjente vikar akkurat nå, enda et løft.

Var realistisk

Klokka 15.55 kom Ole Gunnar Solskjær smilende vandrende ut av spillertunnelen og inn på arenaen som har skapt hans store United-karriere.

Som manager for hjemmelaget.

Ja, han innrømmet det var et øyeblikk han hadde drømt om, men som han ikke hadde sett på som veldig realistisk de siste årene.

Han klappet og smilte opp mot tribunene der han kunne se «20LEGEND» hang på plass. Han ga maskoten «Fred The Red» en bamseklem før han satte seg i stolen der José Mourinho hadde styrt dette laget nærmere depresjonen.

Nye forsyninger

Utenfor arenaen fortalte kioskselgerne at de ventet på nye forsyninger med Solskjaer-skjerf og drakter i nye versjoner med managerens navn. For verdens største kommersielle klubb var det igjen skapt ny etterspørsel, slik det gjør hver gang en ny profilert spiller eller en ny manager tar over klubben.

– Jeg er roligere enn jeg hadde forventet å være, sa Solskjær til Skysport før avspark.

Han ville se United blomstre igjen med fokus på engrep fra alle vinkler.

Det tok tid før han fikk se det.

For det var Huddersfield som skapte kampens første store sjanse etter ti minutter, men Kongolo feide ballen over fra sju meters hold.

Slike sjanser må dette bunnlaget score på. Og det vet de.

Ny kaptein

Keeper David de Gea hadde tatt over kapteinsjobben etter Ashley Young. Og på midtbanen fikk Juan Mata sjansen i Anthony Martials sykdomsfravær.

Sjanser og mål?

Det tok 28 minutter før vi fikk se hvem som skulle bli Solskjærs første målscorer på Old Trafford. Svar: Nemanja Matic.

Han er ingen notorisk måltjuv, men var på rett plass etter at Victor Lindelöf hadde vunnet hodeduellen på første stolpe etter corner.

Pogbas tur

Derfra og inn handlet det bare om hjemmelaget.

Og da Paul Pogba banket inn to mål etter pause fulgte han bare manus. Jose Mourinhos problemgutt sikret Solskjærs andre seier. Franskmannen har fått tillit og frihet.

Og gitt svar: Spilleglede.

Supporterne svarte med Solskjær-sangen.

- Paul er den samme som da jeg trente ham på ungdomslaget. Det er moro å se, sa Ole Gunnar Solskjær etter kampen.

Han likte ikke balengsmålet, han var ikke like begeistret for de store sjansene bunnlaget skapte, men han var fornøyd med presset de skapte utover i 2. omgang.

For reduseringen som kom  minnet Solskjær om lagets problem: For mange innslupne mål. Men de er ikke så skjebnesvangre så lenge man vinner kampen...

Neste offer: Bournemouth på Old Trafford søndag. De tapte 0–5 for Tottenham.

Engelsk eliteserie fotball onsdag, 19. runde:

Brighton – Arsenal 1-1 (1-1)

Mål: 0-1 Pierre-Emerick Aubameyang (7), 1-1 Jürgen Locadia (35). 30.608 tilskuere.

Burnley – Everton 1-5 (1-3)

Mål: 0-1 Yerry Mina (2), 0-2 Lucas Digne (13), 0-3 Gylfi Sigurdsson (str. 22), 1-3 Ben Gibson (37), 1-4 Digne (72), 1-5 Richarlison (90). 21.484 tilskuere.

Crystal Palace – Cardiff 0-0

25.206 tilskuere

Fulham – Wolverhampton 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Ryan Sessegnon (74), 1-1 Romain Saïss (85). 24.382 tilskuere.

Leicester – Manchester C. 2-1 (1-1)

Mål: 0-1 Bernardo Silva (14), 1-1 Marc Albrighton (19), 2-1 Ricardo Pereira (81). 32.090 tilskuere.

Rødt kort: Fabian Delph (89), Manchester C..

Liverpool – Newcastle 4-0 (1-0)

Mål: 1-0 Dejan Lovren (11), 2-0 Mohamed Salah (str. 48), 3-0 Xherdan Shaqiri (79), 4-0 Fabinho (85). 53.318 tilskuere.

Manchester U. – Huddersfield 3-1 (1-0)

Mål: 1-0 Nemanja Matic (28), 2-0 Paul Pogba (64), 3-0 Pogba (78), 3-1 Mathias Jørgensen (88). 74.523 tilskuere.

Tottenham – Bournemouth 5-0 (3-0)

Mål: 1-0 Christian Eriksen (16), 2-0 Son Heung-Min (23), 3-0 Lucas Moura (35), 4-0 Harry Kane (61), 5-0 Son (70). 45.154 tilskuere.

Joshua King spilte 16 minutter som innbytter for Bournemouth.

Watford – Chelsea 1-2 (1-1)

Mål: 0-1 Eden Hazard (45), 1-1 Roberto Pereyra (45), 1-2 Hazard (58). 20.415 tilskuere.

Spilles torsdag: Southampton – West Ham.