Ski

To ganger Bjørgen

Lørdag tok hun tilbake den gule ledertrøya. I går cruiset Marit Bjørgen (31) inn til norsk stafettseier.

Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen la grunnlaget. Da var det bare for Marit Bjørgen å paradere inn den norske triumfen på gårsdagens stafett og materialisere den norske dominansen på jentesida i langrenn. I går gikk hun den siste skøyteetappen. Lørdag slo hun knock out på Justyna Kowalczyk på oppløpssida i den klassiske stilen over 15 km fellesstart og tok tilbake den gule ledertrøya i verdenscupen. Den leder hun nå med 12 poeng foran sin polske konkurrent. Det var hennes 51. verdenscupseier.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg har slitt med klassiskteknikken gjennom hele sesongen, men i dag var det bra. Dette er det beste jeg har gjort i klassisk gjennom hele sesongen, sier Bjørgen.

Hun har følt seg i god form helt siden det bare ble 6.-plass under 10-kilometeren i NM.

- Dette gir en veldig trygghet foran resten av sesongen. Forhåpentlig gir det meg et psykisk overtak også, sier hun.

På stafetten i går var hun utilnærmelig. Det norske førstelaget fikk nesten følge av andrelaget, men Heidi Weng, Ragnhild Haga (21 år i går), Marthe Kristoffersen og Ingvild Flugstad Østberg måtte gi tapt for Finland på oppløpssida og greide ikke å kopiere andreplassen fra sesongåpningen i verdenscupen på Sjusjøen.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen