Sport

Tinget vraket fotballpresidenten

Fotballpresident Yngve Hallén tapte med en eneste stemme på å komme inn i det nye idrettsstyret. Idrettstinget ble overrasket over utfallet.

Av Per-Kristian Eriksen

TRONDHEIM:  Norsk idrett har fått Tom Tvedt som ny president og et helt nytt idrettsstyre, men fotballpresident Yngve Hallén tapte valget.

Det vakte forbauselse og overraskelse blant mange av representantene på tinget i Trondheim søndag formiddag.

– Det er helt utrolig at presidenten i Norges største særforbund (fotball) ikke blir valgt når han er villig til å stille. At vi i idretten har råd til det, forbauser meg, kommenterte friidrettspresident Svein Arne Hansen til NTB etter at valget var fullført.

Sammen med Tvedt ble Kristin Kloster Aasen og Oddvar Johan Jensen valgt som første- og annen visepresident, akkurat som valgkomiteen hadde foreslått. Styremedlemmer ble Anne Berit Figenschau (Tromsø), Sondre Sande Gullord (NTNU, Trondheim), Marcela Bustos (Oslo), Sigbjørn Johnsen (Brumunddal), Guri Ramtoft (Nome), Vibecke Sørensen (Oslo), Marit Roland Udnæs (Lillehammer).

Idrettsforbundets styre blir komplettert med en representant for de ansatte i tillegg til Norges to medlemmer i Det internasjonale olympiske komiteen (IOC), Gerhard Heiberg og Ole Einar Bjørndalen.

Skuffet Hallén

– Jeg får si det samme til NTB som til alle andre, og det er at jeg er skuffet. Vi i Norges største særforbund var innstilt på å gå inn og gjøre en jobb, men bortsett fra det, mener jeg vi har fått et godt idrettsstyre, og jeg tror vi kan få et godt samarbeid, sa Yngve Hallén til NTB. Han fortsetter som valgt leder for Særforbundenes Fellesorganisasjon.

– Jeg tror en stor årsak til at jeg ikke kom inn er geografi og et sterkt ønske om å få inn den foreslåtte representanten fra Trøndelag. Det skjer jo mye inn mot et ting som også kan ha talt mot meg, mente fotballpresidenten.

Hallén har gjort en betydelig jobb i den siste fireårsperioden med å bygge bru mellom kretser og særforbund. Derfor var mange overrasket over at han tapte med en stemme til sittende idrettsstyremedlem Jorodd Asphjell, men Hallén sa til NTB at han kommer til å fortsette å jobbe til det beste for norsk idrett.

– Den linjen og strategien vi jobber etter i Norges Fotballforbund ligger fast. Derfor kommer ikke dette til å få noen betydning for den jobben jeg skal gjøre, sa Hallen.

Veldig synd

– Jeg synes det er veldig synd at Hallén ikke kom inn, for han har lagt mye krefter inn i jobben med å bygge bru mellom kretser og særforbund. Han har lagt mye prestisje inn i det arbeidet, sa golfpresident Finn H. Andreassen til NTB.

Golfpresidenten mente geografien hadde spilt størst rolle for valgutfallet, men han sa også at han ikke hadde vurdert nøye hvorfor Hallen falt utenfor og valgresultatet ble som det ble.

– Jeg kan ikke si at jeg er veldig overrasket over dette valgresultatet, men litt overraskende er det jo at Asphjell kom inn på et benkeforslag, sa Andreassen.

Skipresident Erik Røste sa til NTB at han mente det skulle bli spennende å samarbeide med det nye presidentskapet. Han hadde også mye ros å komme med om den nyvalgte presidenten, som han mente er både klar og tydelig.

– Jeg synes også det er veldig bra at de to ungdomsrepresentantene fikk flest stemmer og ble valgt inn i det nye styret. Det var et klart signal fra tinget. Som representant fra særforbundet er jeg selvsagt overrasket over at Yngve Hallen ikke ble valgt inn. Han var en representant fra særforbundssiden. Jeg tror likevel det er et bra styre, sa Røste til NTB. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen