Timer før VM-premieren: Ronaldo får 175 millioner i bot

Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo er dømt til to års betinget fengsel og må betale 175 millioner kroner i bot for skattefusk.

Av Ole Henrik Tveten

Det er den spanske avisen  El Mundo som melder om dommen mot Portugals stjernespiller, kun timer før det portugisiske laget skal spille VM-kamp mot Spania fredag kveld.

Avisen skrev i mai at Ronaldos advokater har forhandlet med den spanske statsadvokaten i et forsøk på å legge skattesaken bak seg. Nå ser det ut som partene er blitt enige.

Ronaldo sto anklaget for å ha unndratt seg skatt på 14,7 millioner euro, rundt 140 millioner kroner, gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014. Spesielt dreier det seg om inntekter fra bilderettigheter på nærmere 1,5 milliarder kroner (150 mill. euro).

Ifølge den spanske avisen er Ronaldo dømt til betinget fengsel i to år, samt at han må betale tilbake i overkant av 175 millioner kroner.

Flere andre Spania-proffer er også tatt for skattefusk de siste årene. Spanske myndigheter har lagt ned store ressurser i å nøste opp i disse sakene.

Blant andre ble argentineren Lionel Messi i 2016 dømt til betinget fengsel i 21 måneder og 19 millioner kroner i bot for skatteunndragelser. Han slapp å sone fordi slike førstegangssaker i Spania gir betinget fengsel.

Dermed har kampen mellom Portugal og Spania fått enda et spesielt oppspill. For to dager siden måtte som kjent Spanias landslagssjef gå av.

Kampstart i Sotsji er klokka 20.00 fredag. (NTB)