Serbiske Novak Djokovic har fått trofeet i Melborne søndag formiddag. FOTO: MAL FAIRCLOUCGH/NTB SCANPIX

Tilbake på tennis-toppen

Novak Djokovic vant Australian Open for femte gang. Andy Murray møtte overmakten i Melbourne.

Av Jørgen Tjærnås

Australian Open-finalen mellom Novak Djokovic og Andy Murray søndag var lenge spennende, men mot slutten var den serbiske verdenseneren overlegen.

Etter at finalistene hadde vunnet hvert sitt sett i tiebreak så Murray ut til å ha overtaket i finalen da han ledet 2-0 i tredje sett. Men derfra og ut handlet det kun om Djokovic.

Serberen lot Murray vinne bare ett game til i Melbourne. Han snudde og vant 6-3 i tredje sett, før han var helt overlegen og avgjorde finalen med 6-0 i fjerde sett.

Med settsifrene 7-6 (7-5), 6-7 (4-7), 6-3 og 6-0 kunne 27-åringen juble for seieren.

Trives i Australia

Dermed er Djokovic tilbake på topp i turneringen. Søndagens turneringsseier var hans femte i Melbourne. Den første kom i 2008, før han vant tre år på rad i 2011-2013.

Kun australske Roy Emerson, som vant seks ganger på 1960-tallet, har flere titler enn Djokovics fem i turneringen.

Murray er langt fra ukjent med hvordan det er å være finaletaper i Melbourne. Både i 2011 og 2012 kom han til kort mot Djokovic, mens det i 2010 var Roger Federer som ble for sterk for den skotske OL-vinneren.

Ble avbrutt

Underveis i annet sett ble kampen avbrutt da to tilskuere tok seg inn på banen. De hadde med seg et banner med et politisk budskap, men ble kjapt fjernet av resolutte sikkerhetsvakter.

Etter vel fem minutters avbrudd var finalen i gang igjen. (NTB)