Annonse
Håvard Nordtveits, Ola Kamara og Mats Møller Dæhli på onsdagens landslagstrening i Skopje.

Til trening etter 22 timers reise

Ola Kamara ga seg tidlig, mens Alexander Søderlund og Jo Inge Berget sto over onsdagens landslagstrening i Skopje. – Vi tar ingen sjanser, sa Lars Lagerbäck

Annonse
Sport

Av Steinar Bjerkmann

SKOPJE: Landslagssjefen har fått fem forfall i forkant av kampene mot Makedonia og Slovakia og disponerer nå en tropp på 22 spillere. Onsdag ble treningen i Makedonias hovedstad gjennomført med 17 spillere i aksjon.

– Statusen på Søderlund er forhåpentlig bra. Han har hatt en kjenning i en lårmuskel, og det merker man alltid litt i dagene etterpå. Det medisinske apparatet håper han skal være tilbake i trening i løpet av et par dager, sier Lagerbäck til NTB.

Han regner med å ha Søderlund og Berget klar til tirsdagens kamp mot Slovakia, om ikke før.

– Det skal i det minste være greit til den andre kampen. Berget har fått en liten kjenning i et kne, men det skal ikke være så alvorlig. Vi håper han er tilbake i løpet av noen dager, fortsetter svensken.

Kamara på plass

Ola Kamara trente onsdag etter å ha gjennomført en lang reise fra Columbus i Ohio. MLS-proffen ga seg imidlertid litt før slutt i det friske regnværet i Skopje.

– Han har vært gjennom en lang reise og kjente seg litt trøtt i kroppen. Han fikk gå av før siste del. Han så helt OK ut. Både han og Pål (Kirkevold) er kommet raskt inn i det, sier Lagerbäck.

Selv melder Kamara seg klar til lørdagens oppgjør mot Makedonia.

– Jeg har spilt mye i det siste og har reist i 22 timer, så da måtte jeg ta det litt rolig. Jeg er spilleklar, sier han til NTB.

Ingen skader

Mens det er noe usikkerhet rundt Søderlund og Berget til Makedonia-kampen, er Martin Ødegaard og Morten Thorsby uaktuelle til Slovakia-kampen tre dager senere. De skal nemlig spille EM-kvalifisering med U21-landslaget.

Kamara og Anders Trondsen ble hentet inn i troppen for noen dager siden. Lagerbäck har ikke planlagt å ringe etter flere erstattere og håper å stille en bra tropp til de to treningskampene.

– Vi har ingen direkte skader nå, så jeg regner med at denne troppen skal holde, sier han. (NTB)

Annonse